11-28 Nisan 2019 tarihleri arasında, farklı tiyatro grupları ve birbirinden ilginç oyunlar, Mut Tiyatrosu salonunda sahne alacak.

2003 yılından beri Hamburg’da sanatsal faaliyetlerini sürdüren Getto Tiyatro Grubu da bunlardan biri. 25 Nisan Perşembe akşamı, “Dümen” adlı yeni oyunlarıyla tiyatro severlerle buluşmayı planlayan Getto Tiyatro Grubu’nun kurucularından Mehmet Öndek, çalışmalarıyla ilgili şunları söylüyor:

“Getto, sadece bir yol hikayesidir. Bu yolda insana dair esintilerden parçalar bulmak mümkün. 2003 yılından beri sahnedeyiz ve farklı oyun ve etkinliklerle bu yolda yürümeye devam ediyoruz. İnsana dair ne varsa orada nefes almaya çalışan Getto Tiyatro Gurubu, sahnelerin tozuna bulaşmış, umutların özgürce ifade edildiği bir gösteri topluluğudur. Sanat etkinliklerinin yanı sıra, “Gözlerimi Kaparım, Vazifemi Yaparım”, “Bir Brecht, İki Di” ve “33 Kurşun”, son yıllarda seyirciyle buluşturduğumuz oyunlardır. Yol hikayemiz bu kez “Dümen” adlı komedi oyunumuzla devam edecek”.

2 perdelik “Dümen” oyununun yönetmenliğini Mahmut Canbay, yardımcı yönetmenliğini ise Mehmet Demir yapıyor. 

Oyunda usta oyuncular Teoman Aykut, Haydar Bakay, Türkan Tekdaş, Mehmet Öndek, Nazım Evren, Berna Taş, Nuri Uluğ, Fatma Kuru ve Ayşe Akkuş rol alıyor.

Oyun, festival kapsamında 25 Nisan Perşembe günü saat 19.00’da, Amandastr. 58, 20357 Hamburg adresinde bulunan Mut Tiyatrosu salonunda gerçekleştirilecek.