Hamburg'un Altona semtindeki Çocuk Tiyatrosu'nda (Theater für Kinder) sahnelenen “Das Märchen vom Schwanensee” (Kuğu Gölü Masalı) çocukları büyüledi.


Çocuklar için sahneledi


1968'de Almanya'nın ilk özel çocuk tiyatrosu olarak kurulan Max-Brauer-Allee üzerindeki tiyatro, Rus besteci Peter Çaykovski'nin ünlü “Kuğu Gölü” operasından esinlenilerek, Birgit Scherzer, Barbara Hass ve kompozitör Tjaard Kirsch derlediği, rolleri Otwin Biernat, Mirko Girmann, Uta Krüger, Eva Langer, Jana Lou, Maren Meyer, Maximilian Popp, Bodil Strutz ve Norman Wong'un paylaştığı oyunu bayramda çocuklar için sahneledi.



Muhteşem oyun

200 kişi kapasiteli salonda oyunu 159 çocuk, anne ve babalarıyla izledi. Muhteşem sahne dekoru ve oyuncuların çocukların anlayacağı dilde sunduğu ünlü parça minik tiyatro severleri mest etti. Oyun sonunda çocuklar oyuncularla kısa sohbet edip, beraber fotoğraf çektirme imkanı da buldular.



Oyunun konusu

Çirkin kızı Odile'nin onların bedenlerine bürünebilmesi için, büyücü Rotbart güzel prenses Odette ve başka prensesleri büyüyle kuğuya çevirir. Sadece gece yarısından gün doğuşuna kadar normal insan olabilen prensesler, Prens Siegfried'i kaderleri hakkında uyarır.



Prenses Odette aşık olan Prens Siegfried en yakın arkadaşı Benno ile büyücü ve kızının foyalarını ortaya çıkarıp, prensesleri kötü büyüden kurtarır.



Hamburg Eyalet Parlamentosu SPD milletvekili
Güngör Yılmaz,
çocuklar için başta tiyatro etkinlikleri olmak üzere farklı kültürel faaliyetler düzenlemeye devam edeceğini açıklayarak, bunlardan haberdar olmak isteyenlerin 0177-4520300 numaralı telefona veya da
[email protected] email adresine başvurabileceklerini söyledi.