Dört gün süren Kültürler Karnavalı'nda, Berlinliler önce farklı kültürlerden müzik gruplarının performanslarını sergilediği sahnelerde üç gün boyunca müziğe doydu.

Yine burada kurulan büfelerde, dünyanın dört bir yanından farklı mutfaklara ait yemeklerin tadına bakma imkanı buldular. Karnavalın sonunda düzenlenen geçit töreniyle de Berlin sokakları renk cümbüşüne döndü.

Bu yıl Berlin'de kültürlerin geçit törenine 82 grup halinde 5300 kişi katıldı. Her sene olduğu gibi Berlin'de yaşayan farklı kültürleri temsilen 5000'in üzerinde katılımcı, yaklaşık 2 km'lik güzergah boyunca dans, müzik ve akrobatik yeteneklerini sergilediler. Havanın da güzel olmasıyla yarım milyondan fazla Berlinli ve turist, geçit güzergahı boyunca tam bir kültür şölenine şahit oldular.

1995 senesinden itibaren düzenli bir şekilde gerçekleştirilen Berlin Kültürler Karnavalı'nın akıbeti bu sene finansal sıkıntılar nedeniyle tehlikeye girmişti. Berlin Eyaleti Uyum Bakanı Dilek Kolat, ocak ayında yetkili kurumların, tarafların anlaştığını ve Kültürler Karnavalı'nın 2015 senesinde de gerçekleştirileceği müjdesini vermişti.

Renkli kültürel yapısıyla bilinen ve yüzün üzerinde etnisitenin yaşadığı Berlin, adeta bu özelliğini, renkli yapısını kutladığı Kültürler Karnavalı ile tüm dünyaya yansıtmak istiyor.