Ayşenur Demirci’nin yazıp oynadığı dört kuşak kadının kuşaktan kuşağa öfkesinin öz savunma fikri ile buluşturan oyun Avrupa turnesinde on iki ayrı yerde sahne aldı.

Gösterimin yapıldığı hemen hemen her alanda büyük bir beğeni ile izlenen oyunun ardından gerçekleştirilen söyleşilerde de kadına yönelik şiddet ve şiddete karşı mücadele ve bunun içerisinde kadın öz savunması anlatıldı.

Basel’de gerçekleştirilen gösteride oyunun sonunda AVEG-KON Eş Başkanı Serpil Arslan bir konuşma yaptı.

Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı Apple’dan kullanıcılara casus yazılım uyarısı

Konuşmasına ‘’Bir aydır kent kent, ülke ülke gezerek ÖLÜM UYKUDAYDI ve BENİM ADIM oyunlarını büyük bir emekçilikle sergileyen BEKSAV çalışanları ve TİYATRO İMGE’ye teşekkür ediyoruz’’ diyerek konuşmasına başlayan Arslan, özellikle özellikle son dönemlerde muhalif, ilerici sanatçıların konserinin yasaklanmasına değinerek, “Tiyatro İMGE ve BEKSAV’ın tüm yasaklama ve engelleme saldırılarına rağmen toplumcu sanatta ısrar etmelerini, sanatın dili ve estetiği ile işçi ve emekçilere mücadele bilinci taşımaları oldukça önemlidir.” dedi.

Ardından söyleşi bölümüne geçilen etkinlikte BEKSAV Eş Başkanları Canan KAPLAN ve Ahmet Uçar söz alarak değerlendirmeler yaptı. KAPLAN yaptığı konuşmada, BEKSAV’ın üretimlerinin kolektifçe oluşturulduğunu, izleyenlerde farklı bir duygulanım, heyecan yaratarak mücadele bilinci oluşturmak istediklerini söyledi. Benim adım oyununun üretim sürecine de değinen Kaplan, oyun aracılığı ile kadın öz savunma fikrini geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti. Ölüm uykudaydı oyunun oyuncusu ve BEKSAV Eş Başkanı Ahmet UÇAR  da ölüm uykudaydı oyunu ile Hapishanelerde yaşanan baskı ve şiddeti resmetmeye çalışarak faşizm sorgulaması yaparak mücadele kararlılığı oluşturmaya çalıştıklarını ifade etti.

Etkinlik, seyircilerin sorularına verilen yanıtların ardından sona erdirildi.