Alternatif sinemacılar birlikte üretecek

Büyük bir şölenle kapılarını açan Avakino’nun gecesine katılım yoğun oldu. bANDiSTA ’nın muhteşem bir müzik ziyafeti sunduğu gecede, Fatih Akın’da DJ performansını sergiledi. Açılış gecesine dünyanın birçok yerinde kurulmuş sinema kolektiflerinden de destek mesajları geldi.

Kürt sinemasını Avrupa sinemasıyla birleştirerek güçlendirmeyi amaçlayan Avakino Film Kolektifi, dağınık haldeki Kürt filmlerini arşivlemek ve muhalif sinemaya maddi kaynak oluşturmak için kuruldu. 3 Ekim’de düzenlenen muhteşem bir geceyle kapılarını açan Film Kolektifi, Avrupa’daki alternatif üretim yapan sinemacıları da bir araya getirdi.

Hamburg’da alternatif sanatın merkezini olarak görülen Gängeviertel’de düzenlenen etkinliğe katılım yüksek oldu.

Açılışa dünyanın birçok yerinde kurulan film kolektiflerinden de dayanışma mesajları geldi. Açılış konuşmalarının Kürtçe ve Almanca yapıldığı açılış gecesinde Avakino’nun kuruluş amacı da özetlendi. “Yeni filmler üretmek, yeni sinemacıları eğitmek, öteki sinemacıları bir araya getirmek istiyoruz” diyen Avakino ekibi, aynı zamanda diğer muhalif sinemacılarla aralarında bir iletişim ağı oluşturmayı ve özgürlükçü sinemanın yaygınlaştırılmasını sağlamayı hedefliyor.

Grup Cemre ve bANDiSTA geceye renk kattı

AÇILIŞTA FATİH AKIN SÜRPRİZİ

Açılış gecesinde önce Grup Cemre (Hamburg) sahne aldı ve seslendirdiği türkülerle geceye renk kattı. Ardından sahne alan bANDiSTA (İstanbul) ise geceye katılanlara unutulmaz bir müzik ziyafeti sundu. Ünlü yönetmen Fatih Akın ise gecenin ilerleyen saatlerinde sahneye çıkarak DJ performansı sergiledi ve eğlence danslarla, halaylarla sabahın ilk ışıklarına kadar devam etti.