Karadeniz müziğinin yeni jenerasyonu olarak müzik yapan Selçuk Balcı, Apolas Lermi ve Volkan Arslan, Müzik Direktörü Kemal Sahir Gürel'in organize ettiği Hey Gidi Karadeniz başlıklı mini turne kapsamında cuma günü Köln'de dün akşamda Essen'de hayranlarıyla buluştu.

 

Essen'de Katakomben Theater Salonu'nda birlikte sahne alan Selçuk Balcı, Apolas Lermi ve Volkan Arslan, üç saat boyunca sergiledikleri sahne parformasıyla salonu dolduran izleyicilerden bol bol alkış aldı.Konserde müzikleriyle büyük beğeni toplayan Selçuk Balcı kemençesiyle, Volkan Arslan da tulumuyla adeta salonu inletti.Canlı orkestra eşliğinde sevilen eserlerini okuyan sanatçılara izleyicilerinde eşlik ettiği anlarda, salonda adeta dev bir koro oluştu.Coştukça davetlileri coşturan karadenizli sanatcılar, ara ara yaptıklari espirilerle izleyenlerini güldürdü, horonlarıyla da eğlendirdi.

 

Aynı sahneyi paylaşan ve muhteşem bir konsere imza atan Selçuk Balcı, Apolas Lermi ve Volkan Arslan, konser sonunda salonu dolduran izleyiciler tarafından ayakta alkışlandı. 

 

YENİ KUŞAK SANATÇILAR OLARAK BİZİM DERTLERİMİZ VAR

Selçuk Balcı, Apolas Lermi ve Volkan Arslan, konser sonunda kuliste habercilerle sohbet etti.

 

"Genç jenerasyon olarak bizim, izleyiciye kaliteli müzik sunmak ve doğamıza sahip çıkma gibi dertlerimiz var" diyen Selçuk Balcı, "iyi müzik yaparak bölge insanına hizmet etmek istiyoruz.Bunun yanısırada doğaya sahip çıkmaya çalışıyoruz.Bölgede termik santral istemiyoruz.Çünkü biz o doğadan besleniyor, doğada gördüklerimizden etkilenerek besteler yapabiliyoruz" dedi."Bizim kuşak müziğe ticaret anlayışıyla bakmıyor ve birbirleriyle her zaman dayanışma içindedir" ifadelerine yer veren Selçuk Balcı, "kendi yazdığım eserlerin yurtdışında da izleyiciler tarafından bilindiğini görmek beni mutlu ediyor" dedi.

 

Bir soru üzerine Apolas Lermi, bizden önceki karadenizli sanatçıların aksine, bizim jenerasyon tam bir dayanışma içinde.Kimse kimseden sahne kapmaya çalışmıyor, burada olduğu gibi sahneye birlikte çıkıyoruz. Amaç karadeniz müziğine hizmet etmekse, birbirimize destek olmamız gerekiyor cevabını verdi.

 

Karadenizli sanatçı Selçuk Balcı, Apolas Lermi ve Volkan Arslan, Hey Gidi Karadeniz başlıklı mini turne kapsamında bugün Frankfurt'ta sahne alıyor.