Festival'in açılış gecesinde yönetmen Osman Sınav ile oyuncular Cihat Tamer ve Damla Sönmez’in katılımıyla "Uzun Hikaye" adlı film gösterildi.


Gösterim öncesinde AA muhabirin sorularını yanıtlayan yönetmen Osman Sınav, ilgiden çok memnun olduğunu ve heyecanlandığın belirterek, "Yurtdışında filmlerimize çok ilgi var. Her Türk seyircisi bir Alman getirmeli. 'Gel bu akşam Türk filmine gidelim' denilmeli. Bunu dillendirmek lazım. Buradaki kalabalığın yarısının Alman olması gerekiyordu" diye konuştu.


Organizatör Hüseyin Sıtkı

Uzun Hikaye filmi oyuncusu Damla Sönmez de gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu söyleyerek, "Havaalanında hayranlar tarafından karşılandık. Artık Türkiye'de çok iyi filimler yapılmaya başlandı. Bu filmler yurtdışındaki festivallerde de büyük ses getiriyor. Türk sineması artık daha görünür olmaya başladı" yorumunda bulundu.

Türkiye'nin Frankfurt Başkonsolosu Ufuk Ekici, açılış törerinde yaptığı konuşmada, bu festivali uzun bir zamandır beklediğini ifade ederek, "Filmler, kültürleri başka insanlara aktarırlar. Bizler de filmler yoluyla başka insanları tanırız. Festival, 160 farklı milletin yaşadığı Frankfurt şehrinde, entegrasyon ve uyuma büyük katkılar sağlıyor" diye konuştu.


Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldman da bu etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ederek, "Türk Film Festivali'nin 13. kez düzenleniyor olması, Frankfurt için çok değerli ve önemli. Festivalin daha uzun yıllar devam etmesini diliyorum. Bir hafta boyunca filmlerin tadını çıkarın" değerlendirmesinde bulundu. 


Sinema oyuncuları Hale Soygazi ve Yusuf Sezgin'in de katıldığı festival kapsamında, “Türk Film Festivali Hapishanelerde” başlığı altında Frankfurt Preungesheim Hapishanesi’ndeki Türk kökenli mahkumlara özel bir gösterim yapılacak.


Fotoğraf sanatçısı Katerina İvanisevic'in "İstanbul Fotoğrafları" adlı sergisi festival süresince ziyaretçilere açık olacak. Farklı kategorilerde, 40'ı aşkın filmin sinemaseverlerin beğenisine sunulacağı festival, 3 Kasım’a kadar devam edecek.