Stadttheater Aschaffenburg kültür dairesi tarafından  2015-2016 sezon programına davet  edilen Tiyatro Frankfurt Almanca üstyazılı olarak Türkçe sahnelediği oyunla hem Türkiye kökenli hem de Alman tiyatro severlerin büyük beğenisini kazandı. Ekip oyun sonunda dakikalarca ayakta alkışlandı.

Stadttheater Aschaffenburg Direktörü Fleckenstein yaptığı konuşmada tarihi salonun ilk kez türk tiyatrosu ağırladığını ve bundan duydukları memnuniyeti dile getirdi, ayrıca ilk ama son olmayacak Tiyatro Frankfurt ile ortak çalışmalarımız artarak devam edecek dedi.



Kellecioğlu ise oyundan sonra yaptığı konuşmada iki toplumun tiyatro buluşmalarının kültürler arası diyalog için çok önemli olduğunu, alman seyircilerin türkçe tiyatroya ilgisinden ve böylesine bir salonda ilk kez oynamaktan dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kellecioğlu konuşmasında, 'Biri Bizi Dikizliyor'u burada sahnelememize aracı olan başta Burkart Fleckenstein ve destek veren herkese teşekkür ederim" dedi.



Oyunu Aschaffenburg Tiyatro Direktörü Burkart Fleckenstein ile birlikte Frankfurt Belediye Meclis üyesi Hilime Aslaner ve iki yüze yakın Türkiye kökenli ve  Alman seyirci izledi



Oyunda Kamil Kellecioğlu, Dilek Örnek, Handan Tıraş, Umut Kuzu, Haydar Akarsu, Çiğdem Özkurt Spickermann, Serdar Sert, Samet Akkoyun'un rol aldığı Biri Bizi Dikizliyor'un dramaturgluğunu Dr. Gülen İpek Abalı, sesini M.Hüseyin Özcan ve Metin Can Ayduran üst yazısını Özge Özübal, suflörlüğünü Damla Çoban, rejisini ise Kamil Kellecioğlu ve Serpil Demirci yaptı.



Tiyatro Frankfurt 1 Kasım 2015 `te AylaAlgan`ında katılacağı  Rüsseslheim Şehir Tiyatrosu'nda FANUS adlı yeni oyununun dünya prömiyerini yapacak. Ayrıntılı bilgi 01631527737 telefondan yada
www.tiyatro-frankfurt.de adresinden alınabilinir. (Foto: Kemal Korkmaz)