Frankfurt Kitap Fuarı 9 Ekim günü bu yıl 65’incisi kez kapılarını kitapseverlere açtı.

Frankfurt Kitap Fuar
ı, 13 Ekim’e kadar yayıncılık endüstrisine ve kitap tutkunlarına kapılarını açık tutacak. Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, bakanlığın koordinatörlüğü ve yayıncılık sektörünün işbirliğiyle oluşturulan Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi, 2013 Frankfurt Kitap Fuarı için zengin içerikli bir etkinlik programı hazırladı.

Frankfurt Kitap fuar
ında Türkiye, 48 metrekaresi çocuk kitapları bölümü olmak üzere toplam 352 metrekarelik bir alanda yer alacak. Türkiye ulusal standlarında 200 civarında yayınevine ait 3 bine yakın kitap sergilenecek. Yayınevlerinin kendilerine ayrılan sergi ve görüşme ünitelerinde eserlerini tanıtarak telif görüşmeleri yapmaları planlanıyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, 2008’den bu yana Frankfurt Kitap Fuarı’na katılan telif hakları ajanslarına destek veriyor. Bakanlığın bu yıl desteklediği ajans sayısı ise 10’a ulaştı. Fuara katılacak telif ajansları yeni bağlantılar kurarak, Türkiye kökenli yazarlarla yayıncıların dışa açılımlarına destek veriyor ve bu çalışmaların en büyük bileşenlerinden biri olan TEDA Çeviri Destek Programı’na katkı sağlıyor.

Türkiye Ulusal Standı bu yıl ayrıca, “Piri Reis: Akdeniz’in Piri-500 Yılın Gizemi” isimli sergiyle Piri Reis’in konu edildigi bir panele de ev sahipliği yapacak.