Kültürlerarası Dayanışma Derneği’nin 17. Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali 26 Kasım/2 Aralık 2017 tarihleri arasında Hessen Eyaleti Başbakanı Volker Bouffier,  Hessen Eyaleti Bilim ve Sanat Bakanı Boris Rhein, Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann ve T.C. Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’nın himayesi altında gerçekleşecek.

Festivalin ana destekçisi Frankfurter Saalbau olacak. Türkiye’de son yıllarda çekilen kırkın üzerinde film festival kapsamında Frankfurt CineStar Metropolis, Orfeo ́s Erben ve Alman Film Müzesi ile Kadınlar Hapishanesi’nde gösterilecek.

Hessen Eyaleti Film Destekleme Fonu ve Frankfurt Belediyesi’ne bağlı Kültür Dairesi ve Çok Kültürlülük İşleri Ofisi ile Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı katkı sunacak. 

Festival kapsamında 40’tan fazla film gösterilecek, Festivalde ‘Albüm / Album, Babamın Kanatları / Die Flügel meines Vaters, Bana Git De / Schicke Mich Weg, Beginner / Anfänger, Geçmiş / The Past, Mezarcı / Private Cemetery, Müthiş bir film / Ein hervorragender Film, Rauf, Koca Dünya / Big Big World, Rüzgarda Salınan Nilüfer / Seerosen im Wind, Tereddüt / Clair Obscur, Toz / Dust gibi filmlerinde aralarında olduğu Türkiye ve Almanya’dan kırkın üzerinde film gösterilecek.  

Uzun metrajlı filmlerin yanı sıra belgeseller "Avrupa Filmleri Forumu" kapsamında Avrupa‘nın değişik ülkelerinden ve festivalin "Konuk Ülkeri"‘nde de filmler programda yer alacak. 

Filmler ya Almanca, Almanca dublaj ya da orjinal Almanca veya İngilizce altyazı ile gösterilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi yine filmlerin oyuncu ve teknik ekibin gösterimine katılması bekleniyor. 

17. yılında da program yine sergiler, paneller, seminerler ve konserlerle zenginleşecek. Festival kapsamında 26.11.2017 tarihinde Açılış Gala’sında popüler sanatçı Ziynet Sali‘ de Zoo Palast‘da sahne alacak.

Hüseyin Sitki VII

Amaç diyalogu güçlendirmek

Festival Başkanı Hüseyin Sıtkı, her yıl daha da zenginleşen, farklılaşan, seyircisi ve her yıl daha da büyüyen program içeriği ile Türk Film Festivali’ne karşı beklentilerin arttığını söyledi. Festival Başkanı Sıtkı, “Festivalin izleyicileri ve ortakları, film kiralama şirketleri, yapımcılar, destekçiler ve medya dostlarımız haklı olarak bizden yüksek seviyede bir kalite ve  profesyonellik beklemektedir. Bizi bekleyen görevin büyüklüğünün bilinciyle beklentileri boşa çıkarmayacağımıza inanıyoruz. Sinemayı araç olarak kullanarak kültürler arası diyaloğu güçlendirmek ve Türk sinemasının kültür elçisi olmak, Türk Film Festivali’nin en önemli hedefleri olmuştur. Çok kapsamlı kültür programıyla festival öncelikle Frankfurt ve çevresindeki Türk toplumunu sinemalara çekmeyi amaçlamakta ‘Özellikle de gençlerin dikkatini sinemanın hümanist ve eleştirel yönlerine çekmeye alışmakta’, bunun yanı sıra dini, ırkı ve nereden geldiğini gözetmeksizin  sinema severi türk filmleri ve çeşitlikleri ile buluşturmaya çalışmaktadır. Türk sineması son yıllarda büyük bir gelişime imza atmış ve bir çok sayıda uluslararası ödüllere layık görülmüştür. Bu olumlu gelişmeyi bizde festivalimizde gerek film seçimleriyle gerekse de festival kapsamında düzenlediğimiz  seminerler, paneller ve sergilerle desteklemeyi amaçlıyoruz” diye konuştu.

FRANKFURT FESTİVAL PROGRAMI

26 Kasım 2017 Pazar Açılış Töreni & Konser

27 Kasım 2017 Pazartesi Açılış Filmi

28 Kasım 2017 Salı İlhan Şeşen Konseri

29 Kasım 2017 Çarşamba Cem Başeskioğlu Söyleşi / Çakallarla Dans Özel Gösterim / Yeşilçam Film Müzikleri Konseri / Mesut Ali Konseri

30 Kasım 2017 Perşembe Kamera Önü Oyunculuk Kursu / Retrostektif (Ertem Eğilmez Sineması) / Özay Fecht Konseri

1 Aralık Cuma Frankfurt Frankfurt Anakent Belediye Başkanı Peter Feldmann‘ ın festival konukları adına vereceği resepsiyon

Ödül Töreni & Kapanış

-------------------------------------------------------------------------------------

Sehr geehrte Filmfestival-Freunde,

im Namen des Vorstandes von „Transfer zwischen den Kulturen e.V.“ lade ich Sie herzlich zum Eröffnungsabend des 17. Türkischen Filmfestivals Frankfurt ein:

Montag, den 27. November 2017
CineStar Metropolis
Eschenheimer Anlage 40 / 60318 Frankfurt am Main
19:30 Uhr ( ab 18:00 Uhr Einlass )

Wir möchten Sie bitten, sich gegen 19:15 Uhr zum Eröffnungssaal zu begeben und Ihre Plätze einzunehmen, so dass das Eröffnungsprogramm pünktlich um 19:30 Uhr beginnen kann.

Nach dem Eröffnungsprogramm zeigen wir um 20:30 Uhr zum Auftakt unseres diesjährigen Festivals den für den Oscar nominierten Eröffnungsfilm „Ayla”.

Wir würden uns sehr freuen, wenn wir Sie am Eröffnungsabend als Gast begrüßen dürfen. Wir möchten Sie herzlich darum ersuchen, uns nach Erhalt Ihrer Einladung bis spätestens 20. November 2017 mitzuteilen, ob Sie an dem Eröffnungsabend teilnehmen können und ggf. in Begleitung kommen.

Darüberhinaus möchten wir Sie gerne auf unsere Preisverleihung am 1. Dezember 2017 im Rahmen des 17. Türksichen Filmfestivals hinweisen. Wir wären Ihnen sehr dankbar, wenn Sie uns Ihre Teilnahme bzw. Nicht-Teilnahme an diesem Ereigniss bitte per Email an 
[email protected] bis zum 28. November 2017 mitteilen würden.

Freundliche Grüße
Hüseyin Sıtkı
Festivalleiter