Mustafa Akpolat

Altona İlçe Belediye binasında gerçekleştirilen resmi açılışa Hamburg Belediyesi ile kardeş şehir olan Danzig (Polonya) Belediye Başkanı Pawel Adamowicz ve İstanbul / Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç ile Hamburg Altona’da faaliyet gösteren kurumları temsilen değişik düzeylerde kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

‘Yerel-Sürekli uluslararası” motosu altında 17 gün sürecek olan bu yılki Altonale Kültür Festivali'nde, geniş bir yelpazeyi kapsayan, kültürel, sanatsal ve sosyal bir çok etkinlik gerçekleştirilecek.



Hamburg’un en uzun ve en kapsamlı kültür ve sokak festivali olarak gerçekleşecek olan etkinliklerde, değişik uluslardan, kültürlerden müzik grupları, tiyatrolar, filmler, edebiyat, halk oyunları yanı sıra çocuklar içinde özel etkinlikler gerçekleşecek.


Festivalin açılışında Hamburg eyalet başbakan yardımcısı Katharina Fegebank, Altona İlçe Belediye Başkanı Dr. Liane Melzer, parlamenterler, işadamları ve sivil toplum kuruluş  temsilcileri katıldı.

altonale3

Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç , Altonale Kültür Festivalinde, SPD, Yeşiller ve Sol Parti'den politikacılar ile bir araya geldi.

Kilıç, Maltepe ilçesi hakkında yabancı parlamenterlere  bilgi vererek, Altona – Maltepe kardeş şehir projesi hakkında gelinen süreci değerlendirdi.  Altona İlçe Belediye Başkanı Liana Melzer ise gelecek yıl 18. yapılacak ‚’’Altonale Kültür Festivalinde’ Maltepe ilçesinin de kültürel anlamda destek sunması konusunda Kılıç’ı Altona’ya davet etti.


Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç, Altona Belediye Başkanı Liane Melzer ile

Hamburg eyalet Başbakan yardımcısı Katharina Fegebank, Ali Kılıç’a yakın ilgi göstererek Ekim ayında İstanbul’da düzelenecek olan uluslararası belediyeler toplantısına katılmak istediğini ve bu tür çalişmaların toplumsal barış ve uzlaşmaya katkı sunacağını söyledi.

'KÜLTÜRLERE YAPILAN YATIRIM MEDENİYETLERE YAPILAN YATIRIMDIR’

Hamburg Yeşiller Altona İlçe başkanı ve Hamburg Eyalet parlamento Milletvekili Filiz Demirel ise Altonale Kültür Festivali konusunda şunları söyledi:

”Bu yıl 17. kez düzenlenen Altonale küçük bir kültür fevstivali olarak baslamış, bugün sadece sokak Festivali kimliğinden çok, amatör sanatcıları, altona daki dernekleri, kurumları bünyesine alarak, her yıl adeta Altonanın tüm kapılarını halka açmakta ve kültürlerin, insanların kaynaşması adına rengarenk bir etkinlik haline geldi. Özellikle her yıl ayrı bir kardeş  ülke ile Altonale bizi bambaşka kültürlere götürmekte. Bundan daha güzel bir tablo olabilirmi? Özellikle amatör kültür çalışmalarına yapılan teşviklerin böyle festivallerde ne kadar etkili olduğunu görüyoruz. Kültürlere yapılacak yatırım, medeniyete ve aynı zamanda integrasyona yapılacak yatırımdır” dedi.


Festival 4-5 Temmuz tarihlerinden Altona’ın Große Bergstraße, Övelgönner Museumshafen ve Ottenser Marktplatz’da yine kültürel, sanatsal ve edebiyat içerikli etkinlikler eşliğinde sokak şenliği ile son bulacak.