17 ila 25 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen festivalde 250 kısa film ve belgesel, Kosova ve dünyanın değişik ülkelerinden gelen 9 bin 500 izleyici tarafından seyredildi. Prizren’in açık hava sinema bahçesinde düzenlenen ödül gecesinde; İsveç asıllı yönetmen Mia Engberg’in “Belleville Baby” (Belleville Bebek) filmi En İyi Uzun Metrajlı Film dalında ödül alırken, İspanya asıllı Sergio Oksam’ın “A story for the Modlins” (Modlinsler için bir hikaye) filmi En İyi kısa Metrajlı film dalında ödül aldı.

Gecede: Sırbistan’dan İvana Todoreviç’in yönettiği ve bir transeksüelin gerçek hayatının anlatıldığı “When i was a boy ı was a girl” (Ben küçükken kız çocuğuydum) filmi En İyi Balkan Ödülünü layık görüldü.

Türkiye ve Almanya yapımı “Asort of love” (Bir çeşit aşk) filmine ise Balkan kategorisi dalında “Özel Ödül” dalında ödül aldı. Finlandiya asıllı Muhammed el Aboudi’nin “Dance of outlaws” (Yasa dışı olanların dansı) filmi de İnsan Hakları Belgeseli dalında ödül aldı. Gecede sırasıyla; Çevre Ödülü, Uluslararası Kısa Filmler ve Gençlik Ödülü dalında ödüller dağıtıldı. Gece verilen kokteyle sona erdi.