Çin’de neden meydana geldiği bilinmeyen Koronavirüs, çok çabuk bir vaziyete dünyaya yayıldı. Koronavirüsü günlük yaşamı tehdit eder konuma gelmiştir.

Tüm Avrupa'da ve dünyada günlük yaşamı altüst eden Koronavirüsü ile insanlar pençeleşiyorlar.

Almanya Başbakanı Angela Merkel halkın önüne televizyon aracılığı ile çıkarak, durumun çok ciddi  olduğunu lanse etti. Herkesin kural ve kaidelere uymaları ve dayanışma içinde olmalarını önerdi.

Merkel İkinci dünya savaşından sonra böyle bir vahim durum yaşanmamıştır dedi.

Tekniğin ilerlemesine rağmen Koronavirüse karşı hiçbir çare bulunamıyor. 

Tüm sağlık sistemi işlevsiz hale geldiği gibi, okullar tatil edilerek eğitime ara verildi. Bu durumun ne zamana kadar devam edeceğine ilişkin hiç kimse kesin bir şey söyleyemiyor.

Gıda ürünleri, Eczaneler dışında tüm tekstil alışveriş merkezleri geçici olarak kapatıldı.   

Koronavirüsü, tüm dünyada  büyük küresel krizleri doğuracağa benziyor. Bu krizin kısa bir süreçte giderilmeyeceği kanısı bir gerçeği yansıtıyor.

Korona hastalıklarına yakalananların dünyadaki kesin sayısı bilinmediği gibi bu rakamların çok yüksek olduğu tahmin ediliyor.

Ölü sayısının hala dünyada ne kadar olduğu ve kaç kişinin bu canavara yakalandığı kesin olarak bilinmiyor. Ortada bir gerçek varki tüm dünyada Korona virüsü var ve insanlar yaşamını yitiriyorlar. Gerçekleri halklardan saklamayıp, doğruları söyleyip ve dayanışmayı güçlendirmek gerekir.

Avrupa tüm sınırlarını dışarıdan ve içeriden kapatırken, kendi ülkeleri dışından gelenleri 14 gün karantinaya alıyorlar. Dünyada insanların seyahat etmesi durdurulduğu gibi, topluca bir arada durmaları dahi yasaklandı.

Avrupa'nın bazı ülkeleri de (İtalya, Fransa) insanları, âdete sıkıyönetim ilan edilmiş gibi dışarı çıkartmıyorlar.

Almanya'nın Bayern eyaletinde dışarı çıkma yasağı getirilirken diğer eyaletlerde dışarı çıkma yasağı getirmek için düşünüyorlar.

Bu durum karsında insanlar düşen görev: bir biri ile dayanışma içinde olmaları. Kendi ve diğerinin yaşamlarına zarar vermeden, kural ve kaide içinde uyum sağlamaları gerekiyor. Koronavirüs ciddiye alınmalı ve her vatandaş kendisini ve diğerinin sağlığını düşünmelidir.

İçinde bulunulan durumun ciddiliğini kavrayıp tedbirli olunması gerekiyor.

Korona canavarının neden dünyaya yayıldığı henüz daha bilinmediği gibi insanlara neden geçtiği de bilinmiyor.

Bu durum karşısında tek tek bireylere büyük görevler düşüyor. Kendisinin ve başkasının yaşamını tehlikeye düşürmemek için  alınacak tedbirleri uygulamaları gerekiyor.

Bireyci düşünceyi bırakıp diğerleri ile güçlü bir dayanışma içinde olmaları gerekiyor.

Yasaklara kesinlikle uyup ve kural ve kaideleri kendisinin ve başkasının sağlığını tehlikeye atmamaları  şarttır.

Temennimiz, bu Korona canavarına karşı kısa bir süreçte çare bulunması ve normal günlük yaşama yeniden dönülmesidir.