Tam olarak Maraş ta 37 yıl önce devlet himayesinde, geleneksel devlet aklının denetiminde, kendileri gibi düşünmeyen ve inanmayanlara yönelik vahşice bir katliam yaşandı.

19-24 Aralık 1978 Maraş katliamı, Alevilere karşı yapılmış, soykırımın ayak izlerini görmekteyiz. Bu katliam ve soykırımın ayak izlerini takip ettiğimizde, yeni katliamlar, yeni acılar, yeni gözyaşları, yeni ölümlerle yüz-yüze gelmekteyiz. Katliamların,1 Mayıs 1977 Taksim, Maraş, Çorum, Sivas Madımak, İstanbul Gazi, Ümraniye, 19 Aralık 2000 Cezaevleri, Roboski, Suruç, Ankara ve bugünde Kürt coğrafyasında yaşananlarla, tarihin 'tekerrür' ettiğinin bir kanıtıdır.

Geleneksel devlet aklı bugün kendini AKP devleti olarak var etmeye devam etmektedir. Dün Maraş katliamını halklarımıza, 'öngörenler' bugün yeni acıları, yeni katliamları savaş konsepti dayatmasıyla devam etmektedirler. Bugün Kürt coğrafyasını tanklarla, toplarla, özel timlerle, ordu güçleriyle, DAİŞ barbar çetelerine mensup paramiliter canilerle Maraş katliamını aratmayacak davranışlarla yeniden halklarımıza dayatmaktadırlar.

Katliamlar, soykırım dayatmaları, yok saymalar, savaş konsepti dayatması karşısında direnenler halklarımız bir gerçeği iyi bilmektedirler. Demokrasi ve özgürlük mücadelesinden ödün verilmeyeceği gerçeğidir. AKP devleti de, savaş konsepti dayatması ve katliamlarla halklarımızın direncini kıramayacaklardır.

AKP devletinin, geleneksel devlet aklının bir gerçeği kavraması gerekmektedir. Halklarımızın, demokrasi güçlerinin teslim alamayacakları gerçeğidir. Direncini kıramayacaklardır. Halklarımız, Aleviler Kürtler, Koçgiri'de, Ağrı'da, Dersim'de, ülkemizin birçok alanında, tarihin birçok evresinde devletin kanlı eliyle, kanlı yüzüyle birçok kez karşılaşmışlardır. Devletin bütün vahşiliğine rağmen, dirençlerinden, azimlerinden bir şey kaybetmemişlerdir.

19-24 Aralık 1978 Maraş katliamında 120 aşkın Alevi Canımız ve demokrasi mücadelesi veren insanımızı katletmişlerdir. Maraş katliamı  hala hatıralarımızda tazeliğini korumaktadır. Koruyacak ve asla da, unutmayacağız!

Geleneksel devlet aklı, AKP devleti bu katliamlarına yenilerini  ekleyerek devam etmektedir. Geçtiğimiz birkaç Ay süre zarfında bu katliamların yenileri yaşadık. 500 aşkın Canımızı, insanımızı bu  katliamlarda kaybettik. AKP devleti, geleneksel devlet aklı, bu katliamlarına yasaklamalar devam etmeye çalışmaktadır. Maraş katliamındaki yitirdiklerimiz  anmaya, acılarının tazeliğini halklarımızla paylaşmaya dahi teamül etmemektedirler.

Maraş'ta anma etkinliklerini yasaklayarak, Maraş şehir merkezinde düzenlenen anma etkinliklerine Alevileri ve demokrasi güçlerinin  katılmasını engelleyerek devletin katliamlarda oynadığı rolü gizleme çabasındadırlar. Ama nafile! AKP devleti, devlet aklı beyhude bir çaba içindedirler. Maraş katliamı tarihin, 'tozlu' raflarında bırakılmaya çalışılsa da, yaşanan katliamların unutulması mümkün olmayacaktır.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bu katliamlarla yüzleşmedikçe, katliamlarım mağdurlarından özür dilenmedikçe, halklarımız, Aleviler, Kürtler, demokrasi güçleri katliamların hesabının sorgulaması ve katliamlarda yitirdiği Canlarını anmaya devam edeceklerdir. Maraş hala kanamaya devam etmektedir. Maraş katliamında yaşanan vahşet, canilik bütün tazeliğiyle halklarımızın hafızasında varlığını koruyacaktır.

Bugün 19 Aralık, bundan tam 15 yıl önce Bülent Ecevit liderliğinde hükümetin, devlet aklı ile birlikte Cezaevlerinde düzenlediği katliamın yıl dönümüdür. Faşizmin kara yüzünün tekrar sahnede olduğu, 'hayat dönüş' operasyonu olarak lanse edilen, devrimci tutsaklara  yönelik vahşi katliamın 15. Yıl dönümüdür.

19 Aralık katliamında yitirdiğimiz Can'larımızı, demokrasi mücadelesinin kahramanlarını saygıyla anıyoruz! Tarihe Bülent Ecevit'in Ana sol-milliyetçi hükümetinin faşist uygulamaları ve katliamları olarak geçen, bu katliamını da, asla unutmayacağız!

Tarihte yaşanan tüm katliamları asla unutturamayacaksınız. Asla Maraş katliamını unutturamayacaksınız!

19 Aralık 2015

E posta:
[email protected]
Face:aliekber.pektas

Twitter: @AliekberP