Şili'nin Valparaiso şehrinden Las Tesis üyesi kadınlar, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kararıyla İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinin ardından yayınladıkları video ile Türkiye'ye destek mesajı gönderdi.

Las Tesis, "Şu anda haklarının ihlal edildiği bu korkunç durumla karşı karşıya olan Türkiye'den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz" açıklaması yaptı.

"İnci Taneleri" dizisi Gönül Yarası'ndan mı alıntı? "İnci Taneleri" dizisi Gönül Yarası'ndan mı alıntı?

Las Tesis üyesi kadınların mesajları şöyle: 

"Merhabalar, Biz Valparaiso'dan sanat ve performansı birleştiren disiplinlerarası bir kolektif olan Las Tesis'iz. İnsan haklarında yaşanan gerilemelelerden rahatsızlığımızı açıkça ortaya koymak için buradayız.

Türkiye'nin İstanbul Sözleşmesi'nden çekilmesinin Türkiye coğrafyasındaki kadınlara ve LGBTQIA+ topluluğuna yönelik çok ağır bir darbe olduğunu düşünüyoruz. Ayrıca farklı coğrafyalarda sürmekte olan ataerkil yapısal şiddeti pekiştiren, oldukça şiddetli bir olay olduğunu düşünüyoruz.

Bu olay, haklarımız için küresel düzeyde mücadele etmenin hâlâ ne kadar etkili ve gerekli olduğunun da hatırlatıcısıdır. Ayrıca bu mücadele yalnızca henüz sahip olmadığımız haklarla sınırlı değildir, aynı zamanda şu anda sahip olduklarımızı da korumak içindir. Çünkü malesef gördüğümüz gibi onları her an kaybedebiliriz. Bu anlamda, sınırları aşan ve kesişimsel bir feminist mücadeleye bağlılığımızın altını çizmek istiyoruz.

Şu anda haklarının ihlal edildiği bu korkunç durumla karşı karşıya olan Türkiye'den tüm dostlarımıza, kocaman bir kız kardeşlikle sarılıyor ve büyük bir güç gönderiyoruz."