Taşköprü'nün kitabında, “Sessizlik, dışlamayı ve yok saymayı da içerir. Sadece kelimelerle değil, sessiz kalarak da suç işlenebilmektedir.” satırları dikkat çekmektedir.. 

Hukukçu yazar Serra Taşköprü, “Hesaplanmış Sessiz Manipülasyon Yoluyla İşlenen Suçlar ve Yasal Boyut” kitabının devamı ve kısmen özeti olan “Sessiz Şiddet” kitabında, “Psikiyatrik Sessiz Şiddet” konusuna da değiniyor ve çözüm önerileri sunuyor.

Bu kılavuz eserler, hiçbir insan ayrımı yapmadan, herkesi kapsayarak herkesi sağlıklı iletişime davet ediyor. Aziz Nesin’in de ifade etmiş olduğu üzere; “İnsanlar; sadece söylediklerinden değil, sustuklarından da sorumludur.” diyor ve herkese sesli ve sessiz, şiddetsiz, sağlıklı bir yaşam diliyor.

Sessiz Şiddet Kitap Açıklaması

"Bazen sessizlik bir suç işleme yöntemi olabilir" dersem buna hemen inanır mısınız? İnanması zor, ancak imkânsız değil. Sessiz kalarak suç işlenebileceğini ve maruz kalanın çeşitli suçların faili olabileceğini hiç düşündünüz mü? İlk başta anlaması zor olan bu durumu ben Sessiz Şiddet olarak adlandırıyorum.

Başak Demirtaş İstanbul’dan aday olmayacak Başak Demirtaş İstanbul’dan aday olmayacak

Başka bir deyişle; yönlendirme gücünden dolayı, Sessiz Manipülasyon. "Söz gümüşse sükût altındır" deyişinin zıttı bir gerçeği gözler önüne seriyorum. Bazen sükûtun altın değil, madalyonun görünmeyen karanlık yüzü olduğunu sizlere anlatacağım. Evet, bu gizemli yolculukta sessizliğin karanlık yönünü beraber keşfetmeye var mısınız?