Almanya güzellik yarışması ‘Miss Germany 2012’ finali bu akşam Avrupaparkı’nda yapılıyor. Yaşları 18-25 olan 23 güzel podyuma çıkıyor. Güzeller arasında ‘Miss Hessen’ güzeli Aylin Sezgin de (19) bulunuyor. Yarışmaya 6 bin 500’den fazla genç kız katıldı.

Yapılan 160 elemeden sonra 24 güzel büyük finale kaldı. ‘Miss Saksonya’ güzeli yarışma kurallarına uymadığı gerekçesiyle diskalifiye edilince bu akşam yapılacak finalde güzeller podyuma bir kişi eksik çıkacak. Düzgün fiziği, sempatik tavırlarıyla 88-63-83 ölçülerine sahip 1.72cm boyundaki Aylin Sezgin finalde iddialı olduğunu söyledi. Almanya’nın en güzel 23 kızı programın ilk defilesinde ilkbaharın moda rengi olan yeşille podyuma çıkacak.

Jüride çok sayıda ünlü var

Finalin jüri başkanı Almanya’nın ünlü estetik cerrahı Prof. Dr. Werner Mang, birbirinden güzel 23 adaya puan verecek. 14 kişilik jüri heyeti içinde 1996 Miss Germany kraliçesi Yasemin Mansur (sağda), boksör Arthur Abraham, pop sanatçısı Ross Antony, futbol menajeri Reiner Calmund, boksör Regina Halmich, model Monica İvancan gibi çok sayıda ünlü yer alıyor. Zengin hediyelerin verileceği final gecesinde 2011 kraliçesi Anne-Kathrin Kosch tacını 2012 kraliçesine devredecek.Dha