Almanya’nın Köln kentinde 15 Kasım günü Niehl nehrinde ölü bulunan Türkiye kökenli kadın ve oğlu için Kalk’da eylem yapıldı.

Cinayetle ilgili kadının eski erkek arkadaşı ve çocuğun babası olduğu öğrenilen şahıs (24) polis tarafından gözaltına alındı.

Ayrılmış olduğu eski erkek arkadaşı tarafından bıçak darbeleri ile öldürülen 24 yaşındaki genç kadının cesedi, Köln polisine bağlı dalgıçlar tarafından Niehl limanı’nın da, 4 yaşındaki oğlunun cesedi de 15 km. uzaklıktaki Worringen’de bulunmuştu.

SOSYALİST KADINLARDAN PROTESTO

Sosyalist Kadınlar Birliği (SKB) ve Zora'nın çağrısı ile kadın ve oğlunun yaşadıkları mahalle olan Kalk'da gerçekleşen protesto eyleminde mumlar yakıldı, karanfiller bırakıldı.

Kadın aktivistler tepkilerini taşıdikları dövizlerle dile getirdi. Zora adına yapılan konuşmada ‘’Birkaç gün sonra 25 Kasım Kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele günü’’ denilerek kadın cinayetlerinin Almanya’da da artarak devam ettiği belirtildi.

Kadın Platformu: 8 Mart’tan bu yana 338 kadın öldürüldü Kadın Platformu: 8 Mart’tan bu yana 338 kadın öldürüldü

Sık sık “Kadın cinayetleri politiktir”, “Kadına yönelik şiddete son”, “Jin, Jiyan, Azadi” sloganlarının atıldığı eylem, 25 Kasım’da Köln Deutz ottoplatz’da saat 17.30 gerçekleştirilecek eyleme çağrı yapılarak sona erdirildi.