CİNAYET KURBANLARININ FOTOĞRAFLARI VARDI

 

Tarihi Köln Katedrali yanındaki meydanda toplanan kadınlar önce mumlar yakarak yere karanfiller bıraktılar. Daha sonra, cinayete kurban giden Özgecan Arslan ile Hatun Sürücü'nün fotoğraflarının bulunduğu tabutu omuzlayarak meydanda dolaştılar. NAR Derneğinin bazı üyeleri ise, kadın cinayetlerine sessiz kalınmasını kınamak için ağızlarını, kulaklarını ve gözlerini siyah bantlarla kapattılar. Kadınlar, “Kadınlara karşı şiddete son” yazılı dövizler de taşıdılar.


 

AMAÇ KADINA YÖNELİK ŞİDDETE DİKKATİ ÇEKMEK

 

NAR Derneği adına açıklama yapan Gülay Doğan, 18 yıldır kadın grubu olarak faaliyet yürüttüklerini ve bir buçuk yıl önce dernekleştiklerini anlattı. Kadınların her türlü sorunlarına sahip çıktıklarını belirten Doğan, ayrıca Türkiye'de üç kız öğrenciye burs verdiklerini ifade etti. Gülay Doğan, Kadınlar Günündeki etkinlikleri içinse şunları söyledi:


 


“Bugün kadınların bütün sorunlarının dile getirildiği bir gün. Biz de kadın derneği olarak bir şekilde ses vermek istiyoruz. Kadınları ilgilendiren haksızlık, adaletsizlik, eşitsizlik o kadar konu var ki hangi birini dile getireceksin? Biz özellikle kadın cinayetlerinden yola çıkarak şiddeti ele aldık. Kadına yönelik şiddete karşı bir ses vermek istiyoruz, bir görüntü vermek istiyoruz. Bunun için de insanların gözünde, kalbinde kalacak bir resim olsun dedik. Bu yüzden sembolik olarak bir tabut taşıyoruz.”