Bahadır Özerdem / Avrupa Postası

Biri 3 diğeri 4 yaşında iki çocuk annesi, 21 yaşında Ceyda Karakaş'ın, Bartın'ın Kozcağız beldesi Bakraçboz köyü Bodra mahallesindeki evinde kocası Tanju Karakaş tarafından diz kapaklarından vurulduğu öğrenildi. Olay sonrası genç annenin bir el parmağının koptuğu belirtildi.

TESADÜF SONUCU ORTAYA ÇIKTI

Almanya'nın Wiesbaden şehrinde yaşayan Psikolog Elif Yılmaz, hastanede yatan kendi annesini araması ile Ceyda'nın başına gelenleri tesadüf sonucu öğrendiğini açıkladı.

Edinilen bilgilere göre, Bartın Devlet Hastanesi Ceyda'yı taburcu etmek istedi. Duydukları karşısında dehşete kapılan Elif Yılmaz, hemen harekete geçer ve bütün gün boyunca yetkili birilerine ulaşmaya çalışır. Çabaları sonuç verir ve Ceyda'nın, İstanbul Metin Sabancı Balta Limanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi`ne sevk edilmesini sağlar.

Ceyda'yı 3 ve 4 yaşındaki çocuklarının gözleri önünde av tüfeği ile vuran koca Tanju Karakaş'ın, evlenmeden önce bir cinayet suçundan 17 yıl ceza aldığı, 18 yaşından küçük olduğu için 3 yıl yattıktan sonra tahliye edildiği açıklandı. Aynı köyde yaşayan 16 yaşındaki Ceyda'yı kaçırarak evlenen Tanju Karakaş'ın, 5 yıllık evlilikleri boyunca eşine sürekli şiddet uyguladığı belirtildi.

AV TÜFEĞİ İLE DİZLERİNE ATEŞ ETTİ, PARMAĞI KOPTU

Olay günü Ceyda'yı sırt üstü yere yatıran ve yüzünü bir eşarp ile kapatan Tanju Karakaş, elindeki av tüfeği ile Ceyda'nın dizlerine ateş eder. Bu arada Ceyda'nın bir el parmağı da isabet alır ve parmağı kopar.

Daha önceleri Ceyda`ya şiddet uyguladığında onu korumaya çalışan eniştesi ve ablasının oturduğu üst kata çıkan Tanju Karakaş, kendi eniştesi Serdar K.'ya namaz kıldığı esnada ateş eder ve ağır yaralar. Daha sonra ablasının kafasına tüfeğin dipçiği ile vurarak onun da yaralanmasına neden olur.

Yaşananların duyulması sonrası Tanju Karakaş, jandarma tarafından gözaltına alınır ve tutuklanır.

"İnci Taneleri" dizisi Gönül Yarası'ndan mı alıntı? "İnci Taneleri" dizisi Gönül Yarası'ndan mı alıntı?

Sağlık görevlilerinden edindiğimiz bilgiye göre, Ceyda Karakaş'ın ameliyat ve tedavi süreci İstanbul'da sevk edildiği hastanede devam ediyor. Ceyda'nın bugün yeniden iki bacağından ameliyat edileceği ve bir bacağını kaybetme tehlikesinin bulunduğu ifade edildi. Dün yapılan ameliyat ile kopan el parmağının yerine protez parmak takıldı.