Süheyla Kaplan

Schleswig-Holstein Emniyet Müdürlüğü Basın Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Arslan’ın uğradığı şiddet sonucu hayatını kaybettiği ve zanlının arandığı açıklandı.

Savcılık ve Eyalet Kriminal Dairesi olayla ilgili soruşturma başlattı.

Arslan’ın, Güney (29) ve Cem (24)  adlarında iki erkek çocuğu olduğu ve çeşitli sosyal derneklerde danışmanlık yaptığı belirtildi.

Arslan ailesinin yakın çevresinden edinilen bilgiye göre, büyük oğul Güney Arslan’ın 2008 yılında Hamburg’da gerçekleştirilen Avrupa Şampiyonası dolaysıyla Hırvatistan-Türkiye maçını seyrettikten sonra Polonyalı bir arkadaşıyla birlikte Reeperbahn semtinde bir grup genç tarafından saldırıya uğramış, kafatasından, yüzünden aldığı ağır darbeler ve vücudundaki kırıklar nedeniyle uzun süre hastanede tedavi görmüştü.

Güney’in okulda çok başarılı bir öğrenci olduğu üniversitede gazetecilik bölümü okuduğu, ancak psikolojik tedavi altına alındığı kaydedildi.

ZANLI, ŞİZOFRENİ VE PSİKOLOJİK TEDAVİ GÖREN OĞLU MU SORUSU


Bazı görgü tanıkları zanlının oğul Güney Arslan olabilme ihtimali üzerinde dururken, emniyet merkezinden geniş ayrıntılı bilginin yarın açıklanacağı kaydedildi.

GÜNEY ARSLAN BERLİN'DE GÖZALTINA ALINDI

Polisten alınan son bilgiye göre, Güney Arslan'ın Berlin'de gözaltına alındığı açıklandı. 

Foto: Güney Arslan

Öte yandan Hülya Arslan’ın cenazesinin Hamburg’da defnedileceği bildirildi.

İ
ki çocuk annesi Arslan’ın facebook sosyal paylaşım sitesinde Mazlum Çimen’in ‘Yürekte Yaralar’, 'Ah neyleyim karşımızda ölüm var / Ölüm dedikleri kanlı zalım var/ Ne ağlayıp ne gülecek halim var/ Yürekte yareler her türlüdür' adlı yazdığı şiir tüm sevenlerini yasa boğdu.

ÖZGÜRLÜK SEVDALISIYDI’

Arslan’ın kadın arkadaşları yaptıkları açıklamada, ‚’Biz kadınlar olarak onun acısını paylaşıyoruz ve ona layık bir cenaze töreni düzenlemek istiyoruz. O, bir anne olarak, kadın olarak mücadele verdi. Özgürlük sevdalısı bir arkadaşımızdı, kimlikli bir kadındı ’ şeklinde açıklamada bulundular.

Hamburg’un Sternschanze  semtindeki ATİF Derneği’nde bugün taziyeler kabul edilirken, baba Cemal ve küçük Oğul Cem Arslan gözyaşlarını tutamadı. 

 AKD’den TAZİYE MESAJI

Öte yandan Avrupa Karabalılar Derneği Yönetim Kurulu üyeleri yaptıkları yazılı açıklamada, köylüleri olan Hülya Arslan’ın ölümünden dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilediler.