Süheyla Kaplan

Hamburg'da Şehrazat Kadın ve Sanat Derneği üyelerinin oynayacağı, yazar Kadriye Bakşi'nin yöneteceği 'Isırgan'da, Nesrin Lavaş, Kadife Ferreira, Behice Toper, Bahar Arıcan, Mine Lavaş, Fatma Altıntağ, Hülya Sevüktekin, Gülcan Çantay Çiftlik ve Nursel Yener oynuyor. Konuk oyuncu ise Cemalettin Zeyrek.

Isırgan, İstanbul'da  eşinden ayrılmış dört kadının açtıkları “Domates”  adlı bir vejetaryan lokantanın mutfağında geçen on bir sahneden oluşuyor. Oyunda fırtınalı bir siyasi geçmişe sahip kadınların hayat ve erkeklerden aldıkları darbelerden sonra ayakta kalmalarının hikayesi ve yaşam mücadeleleri  anlatılıyor.



Oyunu yöneten Kadriye Bakşi, oyunun adının neden Isırgan olduğunu ise şu şekilde özetliyor:

 

“Isırgan, kadınların toplumdaki geçerli rolunü sorgulayan bir oyun. Isırgan herkese batmaktadır. Isırgan otunun aynı zamanda birçok yararı da bulunmaktadır. Bu anlamda kadınlar toplumu hem ısırmakta hem de iyileştirmektedir. Oyunda aynı zamanda toplumda var olan değer yargıları da sorgulanmaktadır.“

 

Bakşi sözünü oyunda geçen bir cümle ile şöyle bitiriyor: “Erkeklerden anlamak, atlardan anlamaya benzer, derdi annem, yolun ahıra düşmeyince bilemezsin."...

 


Hamburg Şehrazat Kadın ve Sanat Derneği üyelerinin biraraya gelerek oynadığı “ISIRGAN” adlı tiyatro oyunu 30 Nisan'da, saat 20:00'de, Bahrenfelder  Schule Salonunda ( Gausstr. 171- Altona) izlenebilinir.


Isırgan aynı zamanda 15 Mayıs tarihinde de Bergedorf'ta Theater Haus im Park Salonunda ( Gräpelweg 8) saat 18:00'de sahne alacak.