Avrupa'nin birçok bölgesinde olduğu gibi, Hamburg'da da 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü yapılan yürüyüş ve salon toplantılariyla kutlandı. Aynı gün birkaç adreste 8 Mart dünya emekçi kadınlar günü kutlaması yapılmaktaydı.

Hamburg Merkez tren istasyonu önünde başlayıp Gänsemarkt meydanına kadar devam eden renkli yürüyüşte en önde "yoksulluğa, şiddete ve savaşa karşı uluslararası kadın mücadelesi" pankartı taşındı.

Paris'te katledilen Sakine Cansız, Fidan Doğan ve Leyla Şaylemez’e atfedilen yürüyüş saat 15.30’ta Hachmannplatz’da başladı. ADKH, LISA, Courage, MLPD, ATİK Yeni Kadın, Şehrazat, DİDF, AtesH ve Hamburg Kadın Meclisinin ortak yapılan gösteride Ceni Kadın Barış Bürosunun başlattığı ‘Adalet istiyoruz’ kampanyası çerçevesinde hazırlanan ve Fransa başbakanına hitaben katliamın aydınlatılması talebi içeren kart postallar dağıtıldı. Yapılan konuşmalarda kadına yönelik her türlü şiddet kınanarak kadınların yılın her gününü mücadele gününe çevirmeleri istendi.

Bine yakın kişinin katıldığı yürüyüşte erkekler kortejin arka bölümünde yer alırken genç antifaşistlerin açtıkları ‘Ataerkil sistemi tarihinin çöplüğüne atalım’ ve alman anti-faşistlerinin taşıdığı "sınıf bilinçli kadın hareketi yaratalım"  pankartı ile Türkiye'den şair Namık Kuyumcu ve  Hamburglu tiyatro sanatçısı Cemalettin Zeyrek'in "Erkek egemenligine son" içerikli pankartlari dikkat çekti. Gansämarkt meydanına kadar süren eylem kadınların çektikleri halayla son buldu.