Türkiye iki kadın cinayeti ile sarsıldı. Kırıkkale ve Konya'da eşleri tarafından çocuklarının gözleri önünde bıçaklanarak öldürülen Emine Bulut ve Tuba Erkol cinayetine toplumun he kesiminden tepkiler yağıyor.

Merkezi Duisburg’ta bulunan Almanya Türk Gazeteciler Birliği Başkanı Metin Es, Katil koca mı? Devlet mi? konulu yazıyı ele alarak, ülkedeki kadın cinayetlerini sorguladı.

Emine Bulut cinayeti insanlığımızı sorguladı diyen Gazeteci Es; Çünkü, insanlık “Anne lütfen ölme” sözüyle can çekişti.. Çok, çok acı bir olay..

Bu çığlık haliyle duyarlı insanları çok etkiledi. Hepimizi bu utanç cinayetlerine karşı kenetledi. Fakat bu çığlığın takipçisi olmalıyız. Başka cinayetlerin olmaması için sesimizi gür çıkarmalıyız. Utanç cinayetlerini sorgulamamız gerekmektedir.

Adına „Töre“ veya „Namus“ dedikleri cinayetler, ne yazık ki ortaçağ karanlığından günümüze sıçramış zihniyetinin temsilcileridir. Kadının namusu toplumun onuru sayılıyor. Ahlak ve namus denilince ne yazık ki sadece kadınlar konuşuluyor.

Kadın bedeni üzerinden ahlaksızca siyaset yapan ve kendi iğrenç emelleri için kız çocuklarına yönelik fetva verenleri biliyoruz..

Açıkcası lanet olası kadın cinayetlerinden ötürü hemcinslerimden utanç duyuyorum ve kendimi de sorumlu hissediyorum.

Ne yazık ki Almanya’da da geçmişte yaşanan benzer cinayetleri defalarca haber yapmak zorunda kaldım.

Hiç unutmam iki cinayet sokak ortasında ve yine çocukların gözü önünde işlenmişti. Hatta mahkemede duruşmalarına katıldım. İnanın çok kötü olmuştum.. Bir cinayet Duisburg kentinde en işlek caddesinde ve iki çocuğunun gözü önünde korkunç bir şekilde işlenmişti.

Erkek egemenliğinde kadının özellikle gelişmemiş veya az gelişmiş ülkelerde korkunç bir şekilde bu cinayetlere kurban gitmesini tetikleyen çok çeşitli etkenler var.

Ne yazık ki sadece Türkiye’de bu cinayetler olmuyor. Çok gelişmiş ülkelerde de kadınlar öldürülüyor. Fakat ülkemizde bu rakamlar ürkütücüdür. Sadece 2 yılda 1184 kadın öldürülüyor ve kadın cinayetleri yüzde 428 artıyor.

Nitekim bu cinayetleri tetikleyen etkenleri bilen devletin önlem alması gerekmektedir. Bu bir eğitim meselesidir. Elbette erkeğin ADAM olamama durumu farklı bir şekilde irdelenir, tartışılır.

Ancak toplumu derinden yaralayan, çocukların hayatını o an elinden alan, korkunç bir tranva yaşatan bu utanç cinayetleri artıyorsa ve bunun önlemi alınmıyorsa belki biraz ağır konuşacağım ama, katil koca değil DEVLETTİR..

Bu cinayetlere, bu çığlığa alışmayacağız, susmayacağız..