İlk Ekran'daki habere göre, Fransız kadın hakları savunucusu Olympe de Gouges, feminist, yazar, filozof Simone de Beauvoir, sosyolog, feminist Hubertine Auclert, Alman barış aktivisti, siyasetçi Clara Zetkin gibi dünyada kadın harekatın önderleriyle Pınar Selek'in dev pano ve tanıtım broşürleriyle salon dekore edildi.

Yaklaşık 400 kişinin katıldığı Dünya Emekçi Kadınlar Günü programına çok sayıda siyasi temsilci, sivil toplum örgütleri, Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries, Sosyalist Parti Milletvekili Philippe Bies, belediye encümenleriyle 50'ye yakın Türkiye vatandaşı katıldı. Sosyalist Partisi Strasbourg Belediye encümeni Mine Günbay, konuşmasında Pınar Selek ve İstanbul'da yaşanan hukuk sürecini anlattı.

Strasbourg Belediye Başkanı Roland Ries, "Fransa politikasında kadınlara daha çok eşitlik verilmesini istedi. Eşitlik için daha çok çalışmalıyız, çalışmalar halen yeterli değil. 8 Mart bir gün değil, bütün yıl olmalı" dedi.

SELEK: BEN KAHRAMAN OLMAK İSTEMİYORUM

Pınar Selek ise konuşmasında "Ben kahraman olmak istemiyorum. Bana yapılan işkenceden sonra kadınların eşitlik, adalet için dayanışması hepimizi daha da güçlendirdi. Dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gördük" dedi.

"TÜRKİYE'DE YAPILANLAR TÜM İNSANLARA BİR HAKARETTİR"

Dünya feminist hareketin önder sembolleriyle beraber anılmaktan onur ve güç duyduğunu açıklayan Selek, "8 Mart benim için sadece bir mücadele günü değil. Bizim için her gün mücadele günü. Özgürlüğe dair yapılacak çok şey var. Arada bir böyle sembolik günlere ihtiyaç var. Türkiye'de olanlar artık beni ilgilendirmiyor. Ben burada çalışmalarıma devam ediyorum. Türkiye'de çıkan kararlar beni ilgilendirmiyor. Türkiye'de yapılanlar tüm insanlara bir hakarettir. Saçmalıklara yorum yapmak istemiyorum. Ben mücadeleme devam edeceğim başka söyleyecek hiçbir şey yok" sözlerini söyledi.