Kadın camii projesinin öncülerinden imam Sherin Khankan kadın camii girişimini  ‘‘feminist bir proje’’ olarak nitelendirerek kadınların eşitlik  haklarını savunmayı, Müslüman kadınların eşlerinden ayrılmayı kolaylaştırmayı amaçladıklarını söyledi.

İmam Sherin Khankan kadın camii projesinin gerekçelerini açıklarken  ‘‘Mevcut camilerde kendimi hiç bir zaman evimde hissetmedim. Bu camiler çok güzel ve büyük. Ancak buralarda kendimi hep yabancı hissettim. Biz kadınlar bu camilerde balkonlarda oturuyor ve aşağıda ne olduğunu izliyoruz. Bir çok kadın ve genç insan camilerin erkeklerin söz sahibi olduğu, erkek egemen yerler olması nedeniyle camilere gitmiyorlar. Bu nedenle kadınların koşullarına uygun bu camiyi kurduk’’ dedi.



Güney Danimarka Üniversitesi Ortadoğu Araştırmaları Merkezi öğretim görevlisi Mehmet Ümit Necef kadın camii girişimini, olumlu bulduğunu söyleyerek bunu İslam’ın modernize edilmesi olarak değerlendirdiğini belirtti. M. Ümit Necef  ‘’Dışardan gelen eleştiriler Müslümanlar arasında kuşku ve savunma mekanizmalarını harekete geçiriyor. Eleştiri ve yeni düşünceler içerden geldiği zaman olumlu oluyor. Olasıdır ki bu kadınlar batıcı olmak, İslam’ı bölmek ve İslami kurallara uymamakla suçlanacaklardır’’ dedi.

İslam Merkezi Camii başkanı İmam Waseem Hussein de Kadın camiinin Danimarka’daki Müslümanlar arasında kabul göreceğini düşünmediğini belirterek  ‘‘İstediklerini yapabilirler. Ancak teolojik temelleri yanlış. Sadece erkekler için de mi camii açacağız. Böyle bir şey olsa bu Danimarka halkı arasında tepki ile karşılanırdı.’’ dedi.