IRKÇILAR GÖSTERİ YAPTI


Taciz ve gasp olaylarında göçmen kökenlilerin suçlanması ırkçı Alman grupları harekete geçirdi.

Hafta sonu Köln Merkez Tren Garı önünde aşırı sağcı Pegida, Hogesa ve Pro-NRW grupları bir gösteri düzenledi. Ellerinde Alman bayrakları ile Breslauer Meydanı'na gelen aşırı sağcılar, ellerinde suç işleyen yabancıların sınır dışı edilmesini isteyen dövizler taşıdılar. Geçmişteki gösterilere göre sayılarının arttığı görülen aşırı sağcılar ile polis arasında zaman zaman gerginlik yaşandı. 



KARŞIT GÖSTERİCİLER DE MEYDANDAYDI


Aşırı sağcıların bu yabancı ve İslam karşıtı gösterisi çok sayıda karşı gösterici tarafından protesto edildi. Karşı gösteriye bazı siyasi partiler, sendikalar, sivil toplum örgütleri ile sol gruplar destek verdi. Aşırı sağcıların miting yapacakları alana gelişleri sırasında karşı göstericiler, “Naziler dışarı”, “Defolun” şeklinde sloganlar attılar. Ellerinde ise hem cinsel ayrımcılığı ve kadına şiddeti hem de ırkçılığı kınayan döviz ve pankartlar taşıdılar. Köln polisi gösteriler sırasında sıkı güvenlik önlemleri alırken, iki grup arasında adeta etten duvar ördü.



“CİNSEL TACİZ KABUL EDİLEMEZ”

Aşırı sağcıları protesto eden grup içinde Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Parlamentosu Yeşiller Milletvekili Arif Ünal da vardı. Milletvekili Ünal, kadına tacizin asla kabul edilemez olduğunu ve suç işleyenlerin mutlaka cezalandırılması gerektiğini ifade etti. Arif Ünal, olayların yabancı düşmanlığını körükleyecek şekilde kullanılmasını ise eleştirdi.



Yeşiller Milletvekili Arif Ünal şunları söyledi: “Henüz tamamen ortaya çıkmış, ne olduğu belli olan bir olay değil. Yılbaşı gecesinde Kuzey Afrika veya Arap kökenli olduğu düşünülen gençlerin genç kızları taciz ettikleri söyleniyor ve bununla ilgili aşağı yukarı 100'e yakın şikayet bulunuyor. Fakat kesin olarak kimin olduğu, hangi suçların işlendiği ortaya çıkmış değil. Fakat tüm Almanya çapında çok büyük bir tartışmaya yol açtı. Bu olayı bir kişi bile yapmış olsa toplumsal olarak çok kötü bir şey. Kadınlara cinsel tacizde bulunmak hele bu kültürde olmaması gereken bir olay. Bunun tartışma götürmez bir yanı var. Fakat bununla birlikte Almanya çapında bilhassa politik arenada, bilhassa ırkçı ve tutucu kesimler içerisinde mültecilere karşı bir kampanya başlatıldı.

“MEVCUT YASALAR ZATEN YETERLİ”



Bu gençlerin bazılarının mülteci gençlerden olduğu söylendiği için toplu olarak mültecilerin suçlu olarak görülmesi eğilimi çok arttı. Politik arenada da suç işleyen mültecilerin bir an önce sınırdışı edilmesi, artı yasaların sertleştirilmesi konusunda politik istemler ortaya atılmaya başladı. Kanımca bunların hiçbirisine gerek yok. Birincisi suçlu tespit edilirse zaten onları cezalandırmak için Almanya'da yeterince yasalar var. İkincisi hemen hemen her politikacı, 'sınırdışı edilsin' diyor ama bir hukuk devletinde bir insanın sınırdışı edilebilmesi için belirli koşulların yerine gelmesi lazım. Mültecilere karşı böyle bir kampanyanın yürütülmesi politik olarak doğru bir şey değil.” 

Arif Ünal, Türkiye kökenli gençlere de bir tavsiyede bulundu. Ünal, cinsel tacize tanık olan gençlerin bunu cep telefonuyla kaydetmek ya da izlemek yerine polise haber vermelerini istedi.