Bu şikayetin sonucunda yaklaşık üç ay önce Federal Anayasa Mahkemesi başörtü yasağı ile ilgili yasaların anayasaya aykırı olduğu yönünde karar almıştı.

Kuzey Ren Vestfalya (KRV) Eyaleti Hükümeti, Federal Anayasa Mahkemesi’nin bu kararı doğrultusunda Okul Yasası'nda gerekli değişikleri yaparak öğretmenler için başörtüsü yasağını kaldırdı.

 

“YENİ YASA ÇOK KÜLTÜRLÜ TOPLUMA DAHA UYGUN”

 

SPD Eyalet Meclis Grubu adına açıklama yapan Eğitim Politikası Sözcüsü Renate Hendricks, “Federal Anayasa Mahkemesi’nin aldığı kararı mümkün olduğu kadar çabuk değerlendirerek Okul Yasası’nı karara uygun şekilde değiştireceğimizi söylemiştik. Sadece üç aylık bir süreçte yasa değiştirildi ve başörtüsü yasağı ile ilgili bölüm yasadan çıkartıldı. Yenilenmiş yasaya göre, bundan böyle başını örten bir kadın da öğretmen olarak görevini yerine getirebilecek. Ancak istisnai durumlarda okul içerisindeki huzuru sağlamakta sorun yaşanırsa başörtü ile ilgili farklı kararlar alınabilinecek. Yenilenen yasa yaşadığımız çok kültürlü ve çok dinli topluma daha uygun” diye konuştu.