Dr. Müjgan Perçin kendisine hakaret edildiğini, etnik kökeninden dolayı ayrımcılığa uğradığını ve cinsel tacizde bulunulduğunu iddia ederek Berlin İş Mahkemesi’ne suç duyurusunda bulundu.

Dava dilekçesini kabul eden mahkeme tarafları dinledi. Dr. Perçin’in avukatı, itfaiye birliğinin uygun çalışma ortamını sağlamasını talep etti. Ayrıca yaşanan mobbing ve taciz nedeniyle müvekkili Perçin’in psikolojisinin bozulduğunu, sağlık sorunları nedeniyle iş göremez raporu aldığı için bir süredir çalışamadığını söyledi. Davalı avukatı ise suçlamaların hukuki dayanağının bulunmadığını ileri sürerek davanın reddini istedi. Tarafları dinleyen hakim, dosyayı inceleyip önümüzdeki dönemde konuyla ilgili kararını vereceğini belirtti.

Taciz ile suçlanan müdür yardımcısının “Bir tatlı geceler öpücüğü daha! Seni gerçekte de öpmeyi isterim” mesajı attığı sonrasında ise Perçin’in cep telefonuna kalp emojileri gönderdiği belirtiliyor. DFV’nin toplantısının yapıldığı otelde tacizci müdür yardımcısı daha ileri giderek Perçin’e kaldığı oda numarasını mesajla göndererek odasına davet etmiş. Perçin’e dava sürecinde diğer eyaletlerin itfaiye birliğinden destek geldi.

Öte yandan Perçin’in yönetici olmasını hazmedemeyen DFV başkan yardımcılarından biri “İlla bir Türk’ün Alman İtfaiye Birliği’nde yönetici mi olması gerekiyor” sözleriyle tepki gösterdiği ve başka bir müdür yardımcısının ise Perçin’e “Sen buraya uygun değilsin” diyerek mobbing uyguladığı belirtiliyor.