Irkçılık ve Anti Semitizm ikisi de kültürel birer olgu olduğu için, ayrı ayrı biçimde tehlikeli olabiliyorlar.

Irkçılık yenidir Fransız devrimi döneminde aynı renkleri, aynı içeriği görünen olarak ele alır. Hitler kariyerini ırkçılık ile ilgili olarak geliştirmiştir.  
Anti-Semitizm, kültürel bir olgu olduğu için köken olarak çok eskilere dayanır. Bu terimlerin zamanla Yahudiler ile hiçbir ilgi ve bağlantısı olmadığı gibi Göçmenler ile de bağlantısı yok. Çünkü kültürel olgulardır. Zamanla Yahudiler bundan zarar görmüş ve bugünde ülkedeki göçmenler ilk etapta zarar görüyorlar.

Göçmenlerin ve zamanla Yahudiler bu ülkede olsa da olmasa da bu ülke kültüründe ırkçılık ve anti Semitizm vardır. Herkes anne sütü gibi bu ideolojileri benimseyebiliyorlar. Sadece Alman Kültürüne ait bir olgu değil ve her kültürde vardır.

Sosyal sorunlar derinleştikçe ırkçılık ve milliyetçilik buna paralel olarak gelişebiliyor. Böylece ortak bir açıklama modeli haline gelip, sadece iyi ve kötü diye bölen, herhangi bir karmaşıklığı dışlayan bir dünya görüşü sunuyor. Irkçılığın sınırları bulanıktır, çünkü her iki düşünce biçiminde başkalarının başkalarına ait olduğu reddedilir. Ulusal ve kültürel olarak ait olarak tanınan, Ulusal  altındaki "ulusal topluluğa" ait olan ve şimdi ulusal bir ayrıcalık iddiasında bulunanlar, anti-Semitizm ve ırkçılığa kendilerini daha değerli görme fırsatı sunuyorlar.

Hem ırkçılık hem de anti-Semitizm, başkalarının yabancılaştırıldığı ve böylece bir grup olarak yaratıldığı düşünce kalıpları sunar. Irkçılıkta, bu esas olarak devalüasyon yoluyla yapılır, çoğunlukla ırksal olarak işaretlenmiş diğerleri açık olarak bariz bir sekide gösterilir. Ama aynı zamanda, bu diğerlerinin bir kitle olduğu varsayılırsa tehdit edici bir şekilde görünürler. Irkçılık bireyi herhangi bir bireysellikten mahrum eder.

Anti-Semitizmde, yabancılar Yahudiliğe mensup bireyler olarak değil, üstün ve tehlikeli olarak tasvir edilen bir grup biçiminde düşünülür. Tehditkâr unsur, zamanla Yahudiler ve şimdi göçmenler karşıtı düşüncede önemli bir yer tutar. Geçmişte, Yahudi karşıtı düşüncede, Yahudiler ve göçmenler modernliğin temsilcileri olarak ve yönetilebilir bir toplumda bir şekilde daha iyi ve daha sağlıklı bir geçmişin muhripleri olarak görünürler. Modernite bugün, geçmişe kıyasla soyut ve tehditkâr görünüyor. Yahudiler de bu dünyanın sermaye ve spekülasyon yoluyla işleyen ajanları olarak görülmüştür. Sömürgeci, ırkçı düşünceden farklı bir güç ve komplo fantezisi ile ilişkilidirler.

Sonuçta, sömürgecilikteki Avrupalı ​​olmayan diğerleri daha düşük, daha az yaratıcı ve eğitimsiz olarak kabul edildi ve bu nedenle misyoner çalışmalarına ihtiyaç duyuldu. Sömürgeciliğin inşası, sömürü ve köleleştirmeyi haklı çıkarıyordu. Sömürge fetihleri ​​burjuva devrimleri ve Avrupa Aydınlanması ile aynı zamanda gerçekleştiği için, Avrupalılar “neden özgür ve eşit olsalar bile insanlık statüsünü dünya nüfusunun büyük bir kısmında inkâr ediyorlar? Diğer kişiyi tamamen yabancı ve eşitsiz olarak tasvir etmek için, toplumsal farklılıklar doğallaştırılmış ve bu şekilde işaretlenmiş olanlar, kendi içlerinde homojen ve herhangi bir bireysellik olmaksızın, hayvanlara insanlardan daha yakın gruplar olarak anlaşılmıştır.
Ulusallık altındaki toplumun, ırksal siyasetinin arka planına karşı, anti-Semitizm genellikle bir ırkçılık biçimi olarak görülür. Ancak bu, zamanının ırkçılığını kullanan ve bir "Yahudi ırkı" icat eden, ancak başkalarının ve yabancıların sömürge imajından farklı unsurlarla donatılmış olan Nazi ideolojisinin tuhaflığını yansıtıyor. Düşman ilan edilen Yahudilere ortak bir düzeni yok etme gücü verildi. Bu, günümüzde Yahudilerin dünya politikasında özel bir etkiye sahip olduğu varsayıldığında devam ediyor.

Mevcut koşullar, Alman demokratik şemasında uzun süredir söylenemeyen korkunç bir sözcük olarak kaldı. "Bir daha asla" fikir birliği fikri, zaten başarılı bir şekilde aşılmış olan önceki ideolojilerin öz-imajını yarattı. "Yarış" kategorisine düşmek zorunda kalma Alman misafir işçi söylemindeki yabancı paradigma nedeniyle, açıkça ırksal ifadelere gerek yoktu. Ayrılık ulusal sınırlama ile sağlandı, konuk göçmen işçiler vatandaş olamazdı.

Günümüzde, şimdi kültürelleşmiş ırkçılık, ulusal “biz grupları” ve “diğerlerini” ayırma işlevini yerine getirmektedir. Özellikle göçmenlerin ulusal-kültürel düzene sızmakta olduğuna inanılmaktadır. Bu varsayımın bir aracı, özellikle göçmen olan bir anti-Semitizm olgusu yaratmaktadır.

Bu yazıda, Almanya’da ırkçılığın ve Anti Semitizmin  içeriği boşaltılarak günlük olgular ile ele alındığı için teorik olarak okuyucuya sunmaya çalıştım. Irkçılığın ve Anti-Semitizm ne olduğu ve kültürel olgu olduğu kavranmazsa bunlarla mücadele de bos çıkar ve içi boşaltılır.

Irkçılığın ve Antisemitizmin çok iyi kavranması gerekir ki mücadele biçimleri de ona göre doğru içerikte olabilsin.

Almanya’da genellikle içi boş ve teoriden uzak, günlük yaşamı anlatan bir ırkçılık kavramı ile mücadele yöntemi aranır durumda.

Kalıcı, doğru analizler ışığında, doğru mücadele yöntem ve metodu uygulanmalıdır.