Yandaş Tüp-Gaz-Teci “Baktığımızda 2001’de ABD’de enflasyon şu kadar, Almanya’da bu kadar, Fransa’da o kadar, bizde ne kadar. Gördünüz mü Türkiye’de çok yüksek, Erdoğan oradan buraya geldi, şimdi şuraya gidiyor, siz nereye gidiyorsunuz.”

Yandaş Akademiyen “Benzin fiyatlarına bakın, Almanya 2 euroya yakın, Fransa 1,5’tan fazla, Danimarka ikisinin arasında ama Türkiye’de daha 1 euro bile değil.”

BBP Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Ahmet Namık Akdoğan “Bir velet öldü diye cemaatleri mi kapatacağız? Bir ayyaş öldü diye meyhaneleri mi kapatacağız? O zaman ÇYDD, Atatürkçü Düşünce Derneği, lions, bu gibi yerler de kapatılsın.”

AKP Amasya Milletvekili Mustafa Levent Karahocagil “Kumar oynayan, içkici bir aileden onlarca oluyor. Onlar hiç gündeme gelmiyor ama burada Enes Kara üzerinden cemaatlere, müslümanlara vurma gayreti içerisindeler. Tek amaç, ‘Müslümanlara nasıl vururuz’un hesabı. Biz, bunu, gençlerimize ‘Dış güçler’ deyince de biraz zorlarına gidiyor ama bu bir gerçek. Dış güçlerin ülkemiz içindeki oyunları.”

Cinci Hoca'ya giden ve hocanın yönlendirmesi ile cin çıkartma seansı uygulanan Özge Nur Tekin hayatını kaybetti. Cini çıkarmak için Özge Nur Tekin'in sırtına eşi Selçuk Tekin tarafından oklavayla 100 kez vurulduğu ve hacamat yaptırdığı öğrenildi. Şüpheliler, adli kontrol tedbiri uygulanarak serbest bırakıldı.

Başkanımsı Başgan Recep Tayyip Erdoğan “Edirne'deki, en büyük hesabı İmralı'dakine verecek. Zannediliyor ki her yer şu anda toz pembe. Değil. Onların da kendi içlerinde ayrı bir hesaplaşmaları var. Ve bu hesaplaşmayı da yapacaklar”
Bunu daha onlarca yazabilirim ama mantık değişmiyor, işledikleri cinayetleri bile Allah’ın üzerine atan ve hatta doların yükselişini dahi Allah’a bağlayan insanlara söyleyecek fazla laf bulamıyorum.

Din inancının nasıl bişey olduğunu çözmek gerçekten çok zor. Enes Kara intihar ettikten sonra babası oğlunun naaşını almak için gidiyor ve birtakım açıklamaların sonunda “Olaydan sonra durumunu daha iyi anladık” diyor. Bu açıklama esasında Enes’in durumunu çok iyi anlatıyor.

Şimdi, burada empati kurmaya çalışın, kendinizi intihar eden Enes’in yerine koyun, arka planda da yukarıdaki lafları edenleri bir şekilde doğduğunuzdan beri size akıl veren insanlar olarak canlandırın kafanızda. Bu insanların hepsi, sizi (Yani Enes’i) öldükten sonra anlayan babanızın çevresi ve babanızdan çok dinlemeniz, önem vermeniz ve dediklerini doğru kabul etmeniz gereken insanlar.

Enes Kara’nın videosu içimi çok yaktı ama babasının o son tümcesi beni mahvetti. Sizi o yaşınıza kadar hiç anlamayan bir babanız var ve ilerisi için de bir umudunuz yok, Enes bunun farkında. Büyük olasılıkla eşinin hiçbir sözünden çıkmayan da bir anne ve onun da

sizi anlama olasılığı sıfır. İntihar ederek kendi yaşadıklarını kızkardeşinin yaşamamasını istiyor, bunu başarabilmek için esasında bir ders veriyor ama anlarlar mı bilemem.

Ne yazık ki şimdi anladığını söylüyor ama Enes bunun hiç farkında olmayacak. Onlar çocuklarının canını Allah’ın verdiğini ve doğal olarak da Allah’ın aldığını düşünecekler, yani benim kadar üzülmeyecekler. Ya cinci hocaya telefon ederler yada yukarıdaki salakları dinleyip, kendileriyle birlikte ülkeyi de biraz daha uçuruma sürüklemek için oy verirler.