2020 yılının son günü ve bu yıl son yazımı yazarken, içimde buruk bir acı var. Covid 19, benim de en yakın arkadaşlarımdan birini katletti. Veysel, aile babası, çileli bir emekçi, çalışkan, mücadeleci bir insandı. İçimizden biri idi. 25 yıllık bir arkadaşımdı. Henüz aşı yürürlüğe girmeden hastalığa yakalandı. Bize, onun haksızlıklara karşı mücadelesini devam ettirmek ve anısını içimizde daima yaşatmak düşer.

Şimdi aşı bulundu ve tedavi süreçleri hızlandı. Covid 19’a karşı mücadeleye devam ediliyor. Artık bu virüse karşı mücadele kazanılmıştır. Bu başarıyı kalıcılaştırmak gerekmektedir.

Bu kez Arjantin'de KADINLAR kazandı. Vatikan payitahtı, hıristiyan Papa’nın karşı çıkmasına rağmen kadınlar, kürtajın yasallaştırılmasına karşı verdikleri mücadeleyi kazandılar, kürtaj yasak olmaktan çıkıyor. Kürtajın yasak olmasından dolayı özel kliniklerde ve gizli gerçekleştirilen kürtajlarda kadınlar ölüyordu. Gizli gerçekleştirilen kürtajların sayısı yılda 500 bini aşıyordu. Şimdi kadınlar düzenli ve güvenli tedavi ile isterlerse, gebeliklerinin 14. haftası dolana dek kürtaj olabileceklerdir. Bu da; kadınların bir başarısı ve genelde insanlığın bir başarısıdır.

Sonunda Trump'ın rejimi devrildi. Kanımca ve açıkça söyleyebilirim ki, halka karşı savaş yürüten Trump artık sahneden defolmuş oldu. Sokaktaki suçsuz siyahları açık açık katleden polisleri koruyan, eli silahlı paramiliter sokak savaşçılarını destekleyen bu adam yerine Biden gelmiş oldu.

Artık rahatlıkla katil polislerin işine son verilerek, doğru bir şekilde yargılanmaları sağlanmalıdır. Biden de ABD`de çözüm değildir. Kitleler ABD`de geniş ve bağımsız örgütlülüklerini devam ettirmeli ve insanlıktan yana, radikal-köklü bir devrimi gerçekleştirmeliler.

Evet buraya, Almanya’ya, bize gelince; yabancıların uluslararası birliği, küçük mütevazi bir adım olarak inşa edildi. Değişik ülkelerden birçok insanı bir araya getiren IBA (Internationale Bewegung der Ausländer): Almanya’da ırkçılığa, polis devletine ve tüm diğer haksızlılara karşı mücadele etmek üzere yabancıların saflarında, tavizsiz bir mücadele vereceğini duyuruyor. En önemli talepleri, Almanya’da bulunan tüm çalışan göçmenlere seçme ve seçilme hakkı ile doğrudan vatandaşlık haklarıdır.

Kadınlara, göçmelere ve gençliğe karşı uygulanan baskılara son verilmelidir. Hepimiz, insanlığın kazanması için, 2021 yılında mücadeleye daha fazla katılalım!

İnsanlık daima kazansın!