Sevgili canlar değerli yoldaşlar,

Yurtdışı ve Avrupa’da seçim sürecinde son gün, seçmenlerin Oy vermeleri yarın, 31 Mayıs Pazar Saat 19’00’da sona eriyor.

HDP Halkların Demokratik Partisi seçim ittifakı bileşenleri, bir noktaya dikkat çekmekte yarar var. HDP açısından 1 Oy, 1 Oy dur.

Unutmayın, HDP bileşenleri yarın Saat 19’00’a, kadar ellerinden gelen tüm çabayı harcayarak, mobilize edecekleri tüm seçmenleri Konsolosluklara taşımalı ve Oy’larını kullanmasını sağlamalıdırlar.

HDP bileşenleri 8-31 Mayıs arası Yurtdışında ve Avrupa’da seçime katılan seçmenlerin Oy’larının HDP saflarında yer almasını sağlamak için başlattıkları çalışmaların artık sonuna doğru gelmekteyiz. Geriye baktığımızda nerede, ‘hata’ yaptık dememek için gerekli olan itinayı göstererk, seçimlere katılımı yoğunlaştırıp, HDP’e, Oy vermelerini sağlamalıyız.

Hedef 400 bin Oy, hedefe ulaşmak bizlerin göstereceği çabalara bağlıdır.

ABBK Avrupa Alevi Birlikleri Konfederasyonu, ABDEM Avrupa Barış ve Demokrasi Meclisi Bileşenleri, DGB Demokratik Güç Birliği bileşenleri, HDP’e, gönül veren tüm toplumsal gruplar, bireyler yeni yaşamı kucaklamak için, HDP’nin barajı aşarak, TBMM çatısı altında güçlü temsiliyet oluşturması için gereken özveriyi harcamalıyız.

Bizi bekleyen yeni yaşam için, bizler meclise, canlar meclise hedefi ile yola çıktık, hedefimize varmak için, hayal ettiğimiz dünyayı kurmak için, gereken çabayı göstermekten başka çıkar yol yok.

Yeni yaşamı hayal olmaktan çıkarıp, realiteye dönüştürmek bizlerin ellerindedir.

Avrupa HDP seçim Komisyonu üyesi

Aliekber Pektaş 30. Mayıs 2015