'Almanya oylarımız çalınmıştı'

7 Haziran 2015 Genel seçimleri geçtiğimiz Pazar günü yapıldı.

HDP Halkların Demokratik Partisi, Avrupa Seçim Koordinasyon Kurulu, 10 Haziran Çarşamba günü Brüksel'de bir araya gelerek, Avrupa ve Yurtdışında seçim sürecinde gelişmeler ve çalışmalarını değerlendirdi.

Başta Almanya olmak üzere,Avrupa'nın değişik ülkelerinde seçim süreci, seçmenlerin oylarını kullanma, YSK Yüksek Seçim Kurulu tarafından belirlenen süre zarfında kullanılması doğrultusunda gerçekleşti. YSK'nın aldığı kararlar doğrultusunda, Almanya ve Avrupa'nın bazı ülkelerinde, 8 Mayıs 31 Mayıs arası zaman diliminde seçmenler, Konsolosluklarda oylarını kullandılar.

HDP bileşenlerin bu süre zarfında gerçekten canla başla çalıştılar. Bu konuda çaba harcayan tüm bileşenlere, çalışmalara katılanlara sonsuz şükranlar duyuyor ve teşekkürlerimizi iletmek isteriz. HDP Avrupa Seçim Koordinasyon Kurulu HDP ASKK, Almanya seçimlerini sonuçlarını değerlendirdiğinde, HDP oylarına müdahale edildiği ve oylarının, 'çalındığı' konusunda fikirlerini ortaklaştırmışlardır.

Almanya'da kullanılan Oy sayısı, 475,894 olarak, YSK tarafından açıklanmıştır. Kullanılan oylar içerisinde, YSK'nın açıklamasına göre, HDP'nin oy sayısı, 83 327, bu rakamlar gerçeği ifade etmemektedir. HDP bileşenlerinin seçim sürecinde, takip komisyonunun verdiği bilgiler değerlendirdiğinde, minimum, HDP'nin, Alman Oy'larının 137 bin civarında olması düşünülmekteydi. Açıklanan sonuç, takriben, HDP Almanya Oy'larının, minimum 50 000 (elli bin) civarında Oy'un, buharlaştığını gözlemlemekteyiz.
Bu durum, HDP bileşenlerinin, seçim faaliyeti yürüten, başta Müşahitler, olmak üzere, seçmenleri takip komisyonun verdiği bilgilerle, önemli oranda uyumsuzluk sağlamaktadır.

HDP bileşenlerinin, ASKK üyelerinin ortak kanaati, sadece Almanya'da kullanılan Oy'larının, % 30-40 civarında bir müdahale ile karşı-karşıya kaldığı fikri ağırlık kazanmaktadır. Açık bir şekilde ifade edilirse, 'çalındığı' ve başka Partilerin hanesine yazıldığı gerçeği ile karşı-karşıyayız.

Bu tür bir, 'hırsızlığın' Oy çalmanın, kuşkuları, daha önce Avrupa'daki, bazı Oy kullanılan merkezlerde, Oy'ların saklandığı odaların, 'yedek anahtarlarının' ilgili olmayan kişi ve kurumlarda bulunduğu gerçeği ile birlikte yorumlandığında, Oy 'çalmanın' olasılığının, pek yabancısı olmadığımız fikrini güçlendirmektedir. Bu gerçekler, HDP oylarına müdahale olduğu gerçeğinin, altını çizmemizi gündeme getirmektedir.

HDP ASKK konuya ilişkin araştırma, değerlendirme ve sonuçlarında, başta Almanya olmak üzere, HDP bileşenlerinin Oy'larına müdahale olduğu konusunda hem fikirdir.
Açıkça bu tarz bir müdahale, anti demokratik, gayri ahlaki bir durumu ifade etmektedir. AKP devletinin bu yönü ile karnesi kabarık ve pimlidir.
Demokrasi güçleri, Oy hakkına sahip olan tüm seçmenler. Her Oy, seçmenin kendisine ait ve 'namusudur' Seçmenin Oy hakkına yönelik tecavüz, müdahale, hırsızlık, seçmenlerin, 'namusuna' yönelik, gayri ahlaki bir davranıştır.

Bu nedenle, semenlerin, oyarın, 'çalmaya' yeltenenler büyük bir suç işlemektedirler. Bu nedenle diyoruz ki,oylarımıza sahip çıkalım, gayri ahlaki davranış içinde olanları teşhir edelim.

Yurtdışında, Avrupa'da, Almanya'da yaşayan, seçmenlere yönelik olarak önerimiz, Oy'larınıza sahip çıkın. Hırsızlara, ahlaksızlara, yolsuzluk yapanlara karşı gerekli cevabı verin, dik duruşunuz sergileyin.

HDP ASKK olarak, bu gayri ahlaki davranışın takipçisi olacağız. oylarımızı çalanların, müdahale edenlerin, gayri ahlaki davrananların yanına, kâr kalmayacaktır.

Bir sonraki yazımda buluşmak üzere,

08 Haziran 2015
Face:aliekber.pektas
Twitter: @AliekberP