‘’Hamburger Abendblatt’ gazetesinde Jens Meyer-Wellmann adlı gazeteci tarafından yayımlanan haberde Hamburg-Mitte ilçe seçim bölgesinde seçilen iki belediye meclis üyesinden birinin Alman Anayasayı Koruma Dairesi tarafından mercek altına alınan aşırı dinci grup Ansaar Uluslararası Derneği, diğer belediye meclis üyesinin de  Milli Görüş teşkilatı ile ilişkide olduğu öne sürüldü.

Bilindiği gibi Federal İçişleri Bakanlığı’nca Almanya’da Hamas’ın maddi ve propaganda yönünde emarelerin bulunduğu gerekçesiyle aralarında Ansaar İnternational’ın da bulunduğu yardım derneklerine arama yapılmıştı.

Habere göre ismi açıklanmayan bu  belediye üyesinin merkezi Köln’de bulunan aşırı İslamcı Ansaar Derneği adına sosyal medyada bağış kampanyası konusunda çağrıda bulunduğu, diğer belediye meclis üyesinin ise bazı toplantılarda Milli Görüş teşkilatının ideolojisi doğrultusunda seçim çalışmalarını yürüttüğü belirtildi.

Parti teşkilatından alınan bilgilere göre sözkonusu kişilerin parti içinde yeni aktif olmaya başladıkları ve çok sayıda üyeyi partiye kazandırdıkları ifade edildi.

Yeşiller Partisi Hamburg teşkilatı Başkanı Anna Gallina gazeteye verdiği demecinde sözkonusı bu iddiayı araştıracaklarını ve araştırma neticesine göre parti merkez yönetimi olarak karar vereceklerini söyledi.

Yeşiller Partili eyalet başbakan yardımcısı Katharina Fegebank ise bu yöndeki ağır bir iddiaya ilişkin parti yönetiminin kararını beklediğini kaydetti. Fegebank’ Parti üye sayısının artması sevindirici bir şey. Ancak kimi partiye üye yapacağımızı çok iyi bir biçimde incelemek zorundayız’ dedi.

Hamburg’da Yeşiller Partisinin üye sayısı 1600’dan 2600’a çıkmıştı.

BAZILARI SPD’NİN PARMAĞI OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYOR

‘Hamburger Abendblatt’ gazetesindeki habere göre bazı Yeşiller Partili üyeler ise bu işin arkasında SPD’deki bazı insanlar aracılığıyla, belediye meclis üyeliğine seçilen kişinin  SPD çevresindeki bir proje tarafından desteklendiği öne sürüldü.

Hamburg-Mitte ilçe seçim bölgesinde son seçimlerde Yeşiller partisi 16, SPD 14, Sol Parti 8, CDU 6, AfD 4, FDP ise 3 Belediye meclis üyesi çıkardı.

SÜHEYLA KAPLAN