Almanya'nın Hamburg kentinde sekiz yılı aşkın süredir faaliyet gösteren Menekşe Korosu, geleneksel yeni yıl konserinde elde edilen bin 30 avroluk net geliri, Elazığ'daki depremzedelere bağışlayacak.

Hamburg Eyalet Parlamentosu Sosyal Demokrat Parti (SPD) Milletvekili Güngör Yılmaz'ın kurucusu ve yöneticisi olduğu Menekşe Korosunun konserinin onur konukları Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel ve Hamburg Eyalet Başbakanı ve Belediye Başkanı Peter Tschentscher oldular.

Bergedorf İlçesindeki Haus im Park Salonunda düzenlenen konser öncesi kısa bir konuşma yapan Güngör Yılmaz, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'da etki gösteren ve çok sayıda insanın hayatını kaybettiği ve yaralandığı elim felaketin Hamburg'da yaşayanları derinden sarstığını ifade ederek, "Çok kısa vadeli olarak elde edilecek gelirin Elazığ'a gönderilmesine karar verdik. Konsere gelen hepiniz sayesinde depremzedelerle karınca kararınca dayanışma içinde olacağız. Bugün kulaklarımız Hamburg'da, ama kalplerimiz Elazığ'da" dedi.

Eyalet Başbakanı üzüntüsünü dile getirdi

Sahneye davet edilen Eyalet Başbakanı Peter Tschentscher de üzüntüsü dile getirip, taziyelerini sundu.

Tschenscher, ayrıca Hamburg nüfusunun neredeyse yüzde 35'inin doğrudan veya dolaylı göçmen kökenli olduğuna dikkat çekerek, "Bunların arasında en büyük grup ise Türk kökenliler. Bu çeşitlilik kentimizin zenginliğidir. Menekşe Korosu dünyada bir evrensel dil olan müzik yoluyla farklı kökenden insanları buluşturup, kaynaştarıyor. Müzikle insanlar birbirlerine yaklaşıyor, daha iyi tanıyor. Toplumumuzun böyle fikirler üreten ve Güngör Yılmaz sekiz yıl önce yaptığı gibi insanları birbirine yakınlaştıran fikirlerini hayata geçiren insanlara ihtiyaçı var" dedi.

Yannick Reimers "Mavi Boncuk" yorumu mest etti

Her bölümü dokuzar parçadan oluşan iki bölümlük konserde koro üyesi Alman Yannick Reimers, dostluk ve sevgi mesajları veren "Mavi Boncuk" solo okuyarak, performansıyla salonu dolduran Türk ve Almanları mest etti. Reimers büyük alkış topladı. İlk yarı bu parçayla son buldu. Verilen arada Peter Tschentscher ikram edilen çayını yudumlarken, misafirlerle sohbet edip, bolca gelen resim çektirme isteklerine uydu.

İkinci bölümde koro son parçayı okuduktan sonra bitip, tükenmeyen hararetli alkışla desteklenen bis istekleri üzerine, koro yine barış ve dostluk şarkısı olan "Hayat Bayram Olsa" ile bis yapıp, konseri noktaladı.

Güngör Yılmaz, konserin net gelirinin Elazığ'a gönderileceğini söyledi