Kanser hastalarında tehlikeli

Sağlık Senatörlüğü konu ile ilgili Perşembe günü, "Yaklaşık üç hafta önce Onkoloji'de bildirilmesi gereken bir 'koparma olayı' olduğu açıklandı. Sadece on gün önce değil,  testi pozitif çıkan birkaç kişi vardı ve bu tür ipuçlarımız var" denildi. Korona enfeksiyonları kanser hastalarında özellikle tehlikelidir, çünkü tedavi için bağışıklık savunmaları azalır.

Makamlara bilgi verilmedi

UKE Sözcüsü Saskia Lemm, Onkoloji bölümünde, 20 hasta ve çeşitli meslek gruplarından yaklaşık 20 sağlık emekçisinin Covid-19 testlerinin pozitif çıktığını ve yetkili makamlara bilgi verildiğini bildirdi. Verilen bilgilere göre, üçü yoğun bakımda olmak üzere, bu hastaların bir kısmı hala UKE’de bakım görürken, diğerleri evlerine gönderildi. Koronavirüsün hastaneye ne şekide girdiği henüz belirlenemezken enfekte olmuş bir temizlikçiden geçmiş olabileceği tahmin ediliyor. Çok sayıda hasta ve çalışanın koronavirüse yakalandığı açıklandı.

Eleştirinin merkezinde

UKE şimdi eleştirinin merkezinde bulunuyor. Çünkü daha çok örtbas gibi görünüyor. Gerçekte Klinik Başkanı Burkhard Göke (63, yıllık maaş: yaklaşık 570.000 Euro), veya milletvekillerinden biri Bilim Senatörü Katharina Fegebank (42, Yeşiller, UKE'den sorumlu) veya Sağlık Senatörü Cornelia Prüfer-Storcks (63, SPD) bilgilendirmek için gerek görülmediği ifade edildi.

Emine SONUGÜR / HAMBURG