İnsanların kaynaşması önemli

Kültürlerarası Aileler Birliği Derneği (İnterkultureller Familienverbund e. V.) ile Auferstehungskirchengemeinde ortaklaşa organize ettikleri ve geleneksel hale gelen konsere Hamburg Başkonsolosu Yonca Sunel ve farklı uluslardan müzikseverler katıldı. Konser öncesi yapılan kısa konuşmalarda müziğin insanların kaynaşmasında büyük rol oynadığının altı çizildi.

Kısa ara verildi


 

Koro sahneye alınıp konuşmalar yapılırken koro elemanlarından biri aniden rahatsızlanıp sahnede yere yıkılmasının üzerine kısa bir ara verildi. Rahatsızlanan koro elemanı çağrılan ambulansla hastaneye kaldırıldı ve kişinin heyecan yaptığı sağlık durumunun iyi olduğu belirtildikten sonra konser başladı. Aynur Tezcan'ın hocalığında “Benim sadık yarim kara topraktır” adlı parçayla iki bölümden oluşan konserin ilk bölümü başladı.


Farklı yörelerin türküleri

Farklı yaşlardan 25 kişiden oluşan koro, değişik yörelerin ve farklı ozanların türkülerini sıraladı.


 

İkinci bölümde bazı koro üyeleri solo parçalar seslendirirken, Denizli türkülerinde koro üyesi Bekir Günyar'ın yaptığı dans ise yoğun alkış topladı.

Koro oldukça hareketli türkülerden oluşan toplam 32 türküye yer verdi. Konserde üç yaşında Ömer adlı en küçük müzisyen ise müzikseverlerin odak noktası oldu. Konser sonrası müzikseverler uzun süre alkışladı ve yoğun istek üzerine koro konseri uzattı.

Emine SONUGÜR / HAMBURG