Yusuf Uzundağ



Warum, weshalb, wer kann so etwas einfach gedankenlos verursachen? Dabei wurden 40-50 Menschenleben so leichtsinnig in kauf genommen. Für welche Idee oder Ideologie ist so etwas tragbar? Das ist ein Verbrechen! Ein Verbrechen,  egal wer, mit welchem Motiv so etwas veranlasst — ein Unmensch!!!

Es muss rasch und schonungslos geklärt werden, um die Gewissheit ans Licht zu bringen. Es gibt viele Menschen mit Migrationshintergrund, die in Wohnkomplexen ohne Deutschstämmige wohnen und verängstigt sind. Solche Anlagen geben diesen Menschen kein sicheres Gefühl. Mir hat vor einigen Jahren eine Frau erzählt, dass sie ständig Angst vor solchen Anschlägen hat, weil in ihrem Haus nur Menschen mit Migrationshintergrund wohnen. Das ist eine Tatsache, die man für solche Situationen ernst nehmen soll.

 

Hamburg'un Altona semtinde (oturduğum semtte) dün akşam bir Pakistan kökenli anne ve iki çocuğu çıkan yangında hayatını kaybetti. Çok acı ve tüyler ürpeten bir olay. Bu evde sadece ilticacıların yaşaması ve yangının binanın hemen girişinde çocuk arabasını yakaraktan çıkması, yangının bir kundaklanma sonucu şüphesini kuvetlendirmekte. Bu olay hemen akıllara yabancı düşmanlığı şüphesini kaçınılmaz bir hale getiriyor. Bu tür binalarda, yani sadece ilticacıların, yada sadece yabancı kökenli insanların yaşadığı binalarda bu tür olayların olması endişesi bir çok insanda var.


Bunu bana yıllar önce bir kadın dile getirmişti, bizim binada sadece yabancılar yaşıyor, bir gün kundaklanabilir korkusunu yaşıyorum demişti. Bugün yangın yerinde bu konuşma aklıma geldi. Evet potansiyel olarak güven veren bir durum değil..


Bu olayın bir an önce açıklığa kovuşturlması gerekir.


Eğer olay yabancı düşmalığı ile ilgili bir olay ise, cumartesi yapılacak yürüşe Hambug'lu vatandaşlarımızın katılmasını son derece önemli!