Oyun bir parkta geçmekte, Park bir yaşam, buluşma alanı olarak kullanılmaktadır.

Parkta, evrensel sanat adına yenilikler yapmak, böylece çağdaşlığını göstermek isteyen bir belediye yönetiminin görevlendirdiği, üst düzey bürokrat, kent bilimci AYŞE (Fatma Kurt),  bu „Heykeller ve Sirkler Projesi„ ni denetlemektedir. AYŞE bu projeden o derece etkilenmiş ve heyecanlanlıdır ki, zamanlı zamansız  parka gelip incelemeler yapmaktadır.


Oyun boyunca geçmişinden renkli kesitler anlatan ( anlattıklarının tümü genç yaşamına sığar mı? Gerçekten yaşanmışmıdır; yoksa, düşlerimidir bilinmez)  TAHİRE (Nazmiye Acar) de bir süredir parkta yaşamaktadır.

Ailesinin yaşam biçimi ve değerlerinden nefes  alamaz hale gelen NERGİS ( Burcu Özdirik / Özlem Özçep), soluğu parkta almış ve AYŞE tarafından burada görevlendirilmiştir.

Civarda annesiyle yaşayan  bankacı MURAT ( Murat Büyükalp), kaybettiği köpeğini, her zaman gezdirdiği, parkta aramaktadır.

Yaşamındaki  anlamsız ilişkilerden, boşluktan bıkan , içindeki sıkıntıyı dağıtmak için dolaşmaya çıkan CANAN’ın ‘( Hanife Klein)  ve diğerlerinin yolları parkta kesişir.

Bir süre sonra yönetim değişir. Mehter marşı ile, ''İLİM, İRFAN'' diye diye gelenlerle; kimler, neler  değişecek, ortam nasıl etkilenecektir?

İstasyon Tiyatro; oyunları, çeşitli dillerde oynan ve birçok ödülü olan , 2001 yılında yitirdiğimiz Memet Baydur‘ dan dördüncü kez oyun oynuyor. Memet Baydur`un oyunlarının ortak özelliği, paralel toplumları bambaşka bir ortamda karşılaştırıp, hesaplaştırdığı oyun karakterlerinde, en büyük eleşteriyi entellektüel kesime göndermesidir.

Oyunun dekor ve teknik düzenini, yine gurubun elemanları Nurten Muştu, Kemal Adatepe, Caner Şakar, Aysun Siuda, Olgay Sadak, Oya Tekin, Yiğit Kutmen üzerleniyor.

Kutu Kutu oyunu bu sezonda 13 Nisan, 27 Nisan ve 4 Mayıs ta saat 20.00  Hospitalstr. 111 Haus 7 izlenebilir.