Süleyman Taşköprü adına Altona Belediyesince dikilen anıta kırmızı karanfiller bırakılarak, Nazi katilleri sessizce protesto edildi.

Anma törenine daha önceki etkinliklerde hiç görülmeyen Süleyman Taşköprü'nün kardeşi Osman Taşköprü'de  (36) katıldı. 

Türkiye kökenli Eyalet milletvekillerinden Kazım Abacı (SPD), Filiz Demirel (Yeşiller), Altona Belediye Meclis üyelerinden Behçet Algan (SPD), Yusuf Uzundağ (Yeşiller),  Bayram İnan (Yeşiller), eğitmen Hasan Burgucu, Hamburg  Döner Kalite Derneği Yönetim Kurulu üyesi ve Çelik döner sahibi Ertan Çelik, HADD başkanı Coşkun Coştur, TGH ikinci başkanı Ali Kurtuldu, yazar Ali Hıdır Derin, Hamburg Başkonsolosluğu Ticaret Ataşesi Şevket Ilgaç, Baybars Erdem ile çeşitli dernek ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. 

Çok sayıda dernek ve siyasetçinin ortak inisiyatifinde gerçekleşen tören pankartsız ve konuşma yapılmadan  gerçekleştirildi.

Tören sonrası konuşan SPD milletvekili Kazım Abacı, NSU cinayetlerinin aydınlatılması gerektiğini belirterek göçmenlerin Alman güvenlik birimlerine olan güveninin tamamen sarsılmış durumda olduğunu ve bu güvenin tekrar kazanılması gerektiğini söyledi.