İLHAN YILMAZ ( Hamburg Trabzonsporlular Derneği  Başkanı):
Biz Hamburg Trabzonspor Derneği olarak 200 e yakın üyesi olan bir derneğiyiz. Biz hem spor derneği hem de kültür derneğiyiz. Bizim en büyük avantajımız o kültür derneğiyle birleşmemiz. Yaptığımız gecelere ve yayla şenliklerine çok sayıda kişi geliyor. Son Yayla şenliğimizde 3200 kişi vardı.

Biz Trabzonlular hep içiçeyiz. Biz burdan Trabzon'a burs gönderiyoruz. Özürlü
vatandaşlarımıza araba gönderiyoruz. Ordan buraya fakir ve başarılı öğrenci
getiriyoruz. Onları burda gezdiriyoruz. Herkes ilgi duyuyor. Yapılan geceleri, spordaki başarıya endekslememek gerekli. Gecenizi standart olarak yaparsanız insanlar alışır ve katılım çoğalır.
Biz şu anda Trabzon’u Hamburg’la kardeş şehir yapmak istiyoruz. Önümüzdeki ay
Belediye Başkanıyla bir toplantımız var.

Gecelerimize hazırlanırken bazen davetiye vermeyi unutuyoruz. Bilinçli değil ama zaman zaman maalesef bu oluyor. Belediye Başkanı, Milletvekili ve Sanatçının peşinde koşmaktan unutuyoruz.
Sanatçı Türkiye'de 200 TL'ye sahneye çıkıyor. Ama buradan telefon gittiğinde diyor ki: Yaa,aslında ben 4 bine çıkıyorum da, siz derneksiniz 3 bine geleyim.
O yüzden telaş arasında davet listemizi unutyoruz.

Türkiye’deki şike olayının sonu çok kötü yerlere gidiyor. İnşallah Aziz Yildırım Başkan da çıkar. Burda bir camia yıpratılıyor. Bir de onun altını araştırmak lazım. Burda iki şey Trabzon – Fener kutuplaşıyor. Bunun arkasında neler var ? Aslında biz şampiyonluk kime gitsin kime gitmesin diye konuşurken onun altını araştırmak gerek. Bu kutuplaşmadan kimler kar sağlıyacak; bunu bulmamız lazım. Türkiye'deki medya açıkca taraf tutuyor.

Erman Toroğlu gibi yorumcular kutuplaşmanın baş mimarlarıdır. Bir pozisyonu yüz sefer izliyorlar. Bir kerede karar veremiyorlar. Ama hakem saniyeler hatta  salisede karar vermek zorunda. Düdüğü çaldı çaldı; çalmadı pozisyon gitti yani. Şimdi orda hakem karar veremiyorsa; yorumcu  on saatte karar veriyor. Sonra kulüpleri birbirine düşürüyor. Bunlar TV'den kalkarsa futbol kendine gelir.
Şu anda benim açımdan futbol hiç yok. Zevk yok.  Bunlara prim vermememiz gerekir. Türkiye’de futbol ancak böylece bir yerlere gelir.

Şenol Güneş Türkiye’yi dünya 3.sü Yapıyor.  Buna rağmen Federasyon Başkanı parasını kesiyor.  Aynı şeyi Fatih Hoca yapsaydı ne olurdu acaba ?..

RUHİ ÖZER: Biz geçen sene bir Aşure Günü yaptık ama aynı günde ve hemen hemen aynı saatlerde Aşure programı yapan Malatyalı'larla çakıştık. Bu yüzden katılım az oldu. Dernekler arasında bir koordine olmaması sebebiyle bu tip çakışmalar zaman zaman yaşanabiliyor.
 

İLHAN YILMAZ: Dernek olarak bir davet aldığımız taktirde, diğer kuruluşların düzenlediği etkinliklere mutlaka katılmaya özen gösteriyoruz.

MEHMET ATAK : Aramıza mazereti sebebiyle ancak biraz önce katilabilen Hamburg Elazığspor Kulübü temsilcisi Sayın Burhan Çelik'e hoşgeldin diyoruz ve kulüp olarak faaliyetleri hakkında bizleri bilgilendirmesini rica ediyoruz. 
 

BURHAN ÇELİK :(Elazığspor Genel Kaptanı): Benim Club Eti ile tanışmam 1986 yılında
oldu. O yıldan sonra futbolcu ve yönetici olarak görev aldım. Hamburg’un en köklü takımlarından biri olan Club Eti'den bazı arkadaşlar ayrılınca, kulübümüz
kapatma noktasına geldi. Ve bir karar vermemiz gerekiyordu. Ya kulübü kapatacağız ya da bir çözüm bulacağız.. Kapatma bizim işimize gelmedi. En sonunda, ortaya Elazığ olarak bir isim çıktı. Yani bizler Club Eti'nin adını değistirerek Elazığspor'u kurduk. Kulüp Başkanımız işadamı Erhan Karamazı'dır.. 50 civarında üyemiz var şu anda..Hamburg ve  civarında bizler de Trabzonlulardan az değiliz. Binlerden bahsediyoruz. Bizim Türkiye'de Bank Asya Ligi'nde lider olan ve Süper Lig'e çıkmaya aday olan Elazığspor'la henüz direkt bir bağlantımız yok.. Fakat 2 kulüp arasında görüşmeleri başlatmayı düşünüyoruz.

Bir araştırmaya girdim. Köln’de Avrupa Elazığlılar Birliği var. Onun internet sayfasını okuyunca, taa Lisedeki arkadaşlarımı  gördüm ve konuştum. Olumlu
baktılar. Ama daha tam bir düzene giremedik Hamburg’ta. 32 senedir burdayım. Bir türlü randıman vermiyor bu şehir. Futbol üzerine  bir sürü toplantılar oldu. Bir
türlü suyundan mı havasından mi, bir randıman vermiyor..  Geçen sezon, genelde Elazığ yöresinden kurulu takımımızla Kreisklasse'de şampiyon olduk. Bu sene Elazığspor olarak Kreisliga 3. Sıradayız. Takımıma güveniyorum üst sıralar ve üst liglere çıkacağız. Şu an bir de Yaşlılar takımımız var.. Facebook sayfamız da faaliyette..Önemli olan kalıcı olmak. Bu yıl inşallah bir üst küme olan Bezirksliga'ya çıkarsak, bunu bir gece düzenleyerek kutlamak niyetindeyiz..



ERCAN UZUNPINAR (Galatasaray Derneği Başkan Yardımcısı): Bu tip toplantıların hasretini çekiyorduk, uzun zamandır.. Bu toplantılar zaman zaman yapılmalıdır..
Diğer dernekler arasında da buna benzer toplantılar gerçekleştiği taktirde, sürtüşmeler sona erer, faaliyetlerde çakışmalara meydan kalmaz ve hepsinden de önemlisi, topluma da güzel mesajlar verilmiş olur..

Benim temennim, Hamburg'da şekil olarak var olan Kulüpler Birliği'nin amaca uygun sekilde tekrar canlandırılması ve aktif faaliyetler yapmak üzere harekete geçirilmesidir. Avrupa Postası olarak bu akşamki olumlu girişiminizin Kulüpler Birliği'nin aktif hale getirilmesi konusunda da devam etmesini bekliyoruz.

MEHMET ATAK : Spor Toto Süper Lig ve Bank Asya Ligi'nde son puan durumu tablosunu masanızda görüyorsunuz.. Süper Lig'de bazı Anadolu takımları yükselise geçse de, Play-Off'a gene 4 büyükler kalacak gibi görünüyor... Bank Asya adıyla oynanan İkinci Lig'de Elazığspor başı çekiyor ve Süper Lig'a gene adım atacak gibi görünüyor ama, önümüzdeki haftalarda tabii ki çok sey  değişebilir.

Şimdi lütfen bütün yöneticiler Play-off'a kalacak 4 takım ve hangi takımın şampiyon olacağı yönündeki  tahminlerini yazsınlar.. Bu tahminlerinizi de ileride yayınlayacağız.

Şimdi sayın Lütfü Kortağ'a soralım:
BJK Teknik Direktörü " Querajma kalır ben kovulurum" dedi. Siz bu söze  katılıyor musunuz ?
 
LÜTFÜ KORTAĞ: Aslında istemiyorum ama katılmamak elde değil. Querajma hocanın 7-8 katı kadar para alıyor.
Querajma’yı göndersen çok ağır yaptırımlar var. Mecbur hoca bırakacak. Tayfur hoca gündemde. Hoca girderse, o gelir.

Benim için 4. olmak tehlikesi var. Biz 15 maç fazla yaptık. Takımda sakatlık var. Sürekli maç trafiği var. Bu yüzden Trabzonspor ve BJK alt sıralarda. Galatasaray UEFA şampiyonu olduğu zaman ligteki maçlarını erteliyorlardı. Biz  Avrupa'da oynarken haftada iki maç yapıyoruz.
 
MUSTAFA ÇÖMLEK: Fenerbahçeliler Derneği Başkanı: Bana göre bu sezon Şampiyon Galatasaray'dır. Play-off'ta Fenerbahçe'nin Galatasaray'ı
yenmesi gerekli ki heyecan devam etsin. Galatasaray yenerse Play-off'un tadı kalmaz ve şampiyon olurlar. Cumartesi maç çok önemli. Şu an Galatasaray Türkiye’nin en iyi takımı.:

MEHMET ATAK: Yıldırım Demirören yeni
Federasyon Başkanı oldu, hayırlı olsun. Bu sene lig 22 takım olacak, dedi. Çünkü Ankaraspor mahkemeyi kazandı. Onlar da dönerse lig 19 takım olacak. Ama düşme olmazsa lig 22 takım olacak ve haliyle de maç sayısı artacak.
Ayrıca yabancı sınırlaması getirilecek. Ama daha bunlar tasarı halinde.. Bunları
bekleyelim görelim.

Ziraat Türkiye Kupası Çeyrek Final öncesinde büyük sürprizler yaşandı ve Galatasaray, Beşiktaş ve Trabzonspor elendiler. Çeyrek asırdır Kupa'da şampiyon olamayan Fenerbahçe, çeyrek finalde Kayserispor ile eşleşti. Sivas-Bursa, Karabük-Bolu ve Eskişehir-Gaziantep maçları sonunda yarı finalistler belli olacak. Tüm takımlarımıza başarılar diliyoruz ve Avrupa Postası olarak tüm katılımcılara teşekkür ediyoruz..

BU YAZININ 2. BÖLÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...


BU YAZININ 1. BÖLÜMÜNÜ OKUMAK İÇİN TIKLAYIN...