22 Eylül Almanya seçimleri sonrası, SPD-CDU/CSU büyük koalisyonuna yönelik de açıklamalarda bulunan vekiller, ironik anlamda da olsa, parti politikasıyla her konuda  hemfikir olamayacaklarının altını çizdiler.

Gerd Kekstadt, Süheyla Kaplan, İkbal Özakıncı ve HTBB Başkanı Hüseyin Dörtyol


Şimşek
ve Kekstadt, Bergedorf semtindeki  parti bürolarında önümüzdeki seçimler için Bergedorf  İlçesi Meclis üyeliğine aday olacağını açıklayan, hukuk öğrencisi Nilgün Arslan’ı da  tanıtarak göçmen kökenli gençlerin aktif politikaya katılmalarının önemine dikkat çektiler.

                                          Nilgün Arslan

Anadolu mutfağından özenle seçilmiş nefis yiyeceklerin bulunduğu kahvaltıda, mini panel gibi neler tartışılmadıki.

 Hamburg’daki yaşanan son gelişmelerden ‚Lampedusa Mültecileri‘ , seçimler öncesi gündemde olan Vattenfall ( özel elektrik enerjisi kurumu)‘ın halk oylaması sonucu şehir idaresine satılması kararı, Elbfilarmoni’ye akıtılan ve milyarlık zarara yol açan skandal ile göçmenler için en önemli konuların başında gelen, çifte vatandaşlık konuları gündemi işgal etti.

SPD Hamburg Eyalet Milletvekilleri Gerd Kekestadt ve Ali Şimşek

Konuşması esnasında birara Karl Marx’tan da örnekler veren Ali Şimşek, diğer birçok SPD’li vekilin tersine, geçmişten geleceğe eleştirel bir tablo çizerek konuşmasını devam ettirdi.


SPD lideri Sigmar Gabriel’in Leipzig’de çifte vatandaşlık konusunda verdiği sözü hatırlatarak konuşmasını sürdüren Şimşek, seçimler sonrası büyük koalisyon görüşmelerinde SPD’yi en çok sıkıntıya sokan konunun Gabriel’in o sözüdür demekten uzak durmadı.


Asgari ücretin 8,50 Euro olarak koalisyon anlaşmasına geçmesinin (2017 den sonra)iş çevreleri  ve sendikalar açısından bir kazanım olduğunun altını çizen Şimşek ve Kekstadt, adeta bir seçim alanında seçmenlere konuşuyor gibi heyecan doluydular.