Sol Parti'de Federal Parlamento milletvekili Fabio de Masi de kişisel nedenlerden dolayı Eylül 2021'de yapılacak federal meclis seçimlerinde yeniden aday olmayacağını açıklamıştı.

Ayşe Ekiz şarkıları ile dinleyenleri büyüledi Ayşe Ekiz şarkıları ile dinleyenleri büyüledi

Sol Parti'de Hamburg kökenli Fabio de Masi'nin bir süre önce kişisel nedenlerle federal meclis adaylığından vazgeçtiğini açıklamasının ardından, Sol Parti'nin (Die Linke) Hamburg Parlamentosu Meclis Grubu Eş Başkanı Cansu Özdemir de sürpriz bir açıklama yaparak sonbaharda yapılacak federal meclis seçimlerinde aday olmayacağını açıkladı.

Özdemir; Berlin'in zamanı var

Welt am Sonntag gazetesine açıklamalarda bulunan Özdemir, ''Uzun süre mücadele ettim ve bu kararı almak benim için zor oldu. Şu anda Hamburg'un (Hamburg Eyalet Parlamentosu) benim için doğru yer olduğuna inanıyorum. Ben sadece 32 yaşındayım. Berlin'in (Bundestag) hâlâ zamanı var'' dedi. Özdemir ayrıca gelecek federal parlamento seçimlerinde Sol Parti olarak çift haneli bir sonuç beklediğini de sözlerine ekleyerek, "Bizim için özellikle seçmen olmayanlar grubunda çok fazla potansiyel görüyorum." ifadelerini kullandı.