Adil Yiğit

MEHMET YILDIZ VE CANSU ÖZDEMİR DİĞER ADAYLARA FARK ATTI

Sol Parti listesinde Türkiye kökenli adaylar delegelerin oylarıyla fark attı. İki dönemdir eyalet parlamentosunda milletvekili olan Mehmet Yıldız, delegelerin % 81'inin oylarıyla listeden 4.sıra adayı seçilirken, ikinci kez aday olan Cansu Özdemir ise delegelerin % 76'sının oylarıyla listenin 7.sırasında seçildi. İlk kez aday olan Deniz Çelik ise 12.sırada yer aldı.

SOL PARTİ FRAKSİYON BAŞKANI HEYENN BEKLENEN OYU ALAMADI



Hamburg Eyalet seçimleri için Sol Parti adaylarını belirledi. 4 yıl önceki adaylık seçimlerinde delegelerin % 82,5'inin oyuyla liste başı seçilen Sol Parti Fraksiyon başkanı Dora Heyenn (65), dün yapılan aday belirleme seçiminde aynı başarıyı gösteremedi. Dora Heyenn 112 delegenin ancak 62'sinin oyuyla (%55) tekrar seçilmesine rağmen, seçim sonucundan memnun kalmadığı gözlendi. Delege seçimi sonrası yaptığı ilk açıklamada %70 oranında bir beklentisinin olduğunu dile getiren Heyenn, "Fraksiyon şefi olarak 5 yıl daha görevde  kalacağımı düşünmüyorum, Gençlere de yol vermeliyiz" sözleriyle bir süre sonra görevinden ayrılacağının sinyalini vermiş oldu yorumları yapıldı.



Sol Parti çevrelerinde Dora Heyenn'in siyasi karizmasının geçmişe kıyasla kısmen de olsa çizik yediği belirtilerek, Heyenn'in yerine, Harburg fraksion başkanı ve eski SPD milletvekili Sabine Boeddingshaus'un yakın süreç içinde görevi devralacağı spekülasyonları gündeme geld
i.

YILDIZ ÜÇÜNCÜ, ÖZDEMİR İSE İKİNCİ KEZ MİLLETVEKİLİ ADAYI SEÇİLDİLER



Hamburg eyalet parlamentosunda 8 milletvekiliyle temsil edilen ve üç gün süren Sol Parti seçim kurultayı merakla beklenmekteydi. Türkiye kökenli adaylardan Sol Parti"de iki dönemdir milletvekili olan 1977 Kayseri doğumlu elektrik tekniksiyeni Mehmet Yıldız, meclisteki fraksiyon bünyesinde aile, gençlik, göç, spor ve bir araştırma komisyonundan sorumlu.



1988 Hamburg doğumlu Cansu Özdemir ise, eyalet parlamentosunun en genç iki milletvekilinden biri. 2011 yılından beri Hamburg Parlamentosu'nda Sol parti uyum ve sosyal konular sözcülüğünü yapan Özdemir, genç yaşına rağmen hemen birçok sosyal ve siyasal etkinlikte yer almasıyla, kamuoyunun yakından tanıdığı bir isim.



1978 Hamburg doğumlu Deniz Çelik ise sendikal faaliyetlerdeki aktiflığiyle tanınıyor. DIDF bünyesinde faaliyetler de yürüten Çelik, 2008 yılından beri Sol parti üyesi.

DORA HEYENN: HAMBURG'UN GÜÇLÜ MUHALEFETE İHTİYACI VAR



"Sol parti Fraksiyon başkanı olarak elbetteki son altı yıl içinde birçok şey yaptım" diyen Heyenn, "Sol Parti'de adaylar diğer partilerde olduğu gibi kafa sallama sonucu belirlenmiyor" ifadesine yer verdi. "Parti olarak iyi bir ekip oluşturduk, Parti ve Fraksiyon arasındaki iletişime ve birlikte çalışmaya daha fazla özen göstererek, seçim çalışmalarına başlamalıyız" diyen Heyenn, "Hamburg'un güçlü bir muhalefete ihtiyacı var. Bunun için çaba sarfedeceğim" dedi.