Mustafa Akpolat



2 Temmuz 1993 tarihinde, Pir Sultan Abdal şenlikleri için Sivas'a giden yazar, sanatçı ve aydınların kaldığı Madımak Oteli'nın yakılması protesto ediliyor. Dinci-gerici ve faşist bir grubun saldırısı sonucu Otel'in ateşe verilmesiyle katledilen 35 kişi, ölümlerinin 20. Yılında Hamburg'da etkinliklerle anılıyor.


Hamburg ve çevresinden faaliyet yürüten, Hamburg Alevi Kültür Merkezi, Hamburg Alevi Toplumu-Haak.Bir, Alevi Toplumu Geesthacht , Wedel, Bergedorf, Harburg, Wedel, Winsen derneklerinin birlikte organize ettikleri etkinlik, Hamburg'un en işlek caddesi olan, Mönckebergstrasse, (Gerhart-Hauptmann-Platz, Karstadt'ın yanındaki) meydanda  kurulan iki çadırda 3 gün süresince devam edecek.


29 Haziran C.tesi günü başlayan etkinlikler, Pazar ve Pazartesi günleri saat 10'dan, 22.00'ye kadar devam edecek. Meydan da  kurulan bilgilendirme ve nöbet çadırında ayrıca, ''Sivas 93" belgesel filmi de gün içerisinde  gösterilecek. Etkinlikte kamuoyunu bilgilendirmenin yanı sıra, kültürel etkinlikler de gerçekleştirilecek.

Ayrıca, 2. Temmuz  Salı günü'de Saat 10'da Hamburg Konsolosluğun önünde, Tesdorpfstrasse 18 adresinde bir miting yapılacak. Saat 12' ye kadar devam edecek olan mitingte, dernekler adına ortak  bir açıklama yapıldıktan sonra  Konsolosluğun önüne  siyah bir çelenk bırakılacağı belirtildi