Yeşiller'de iki aday

Hamburg Yeşilleri yeni bir başkan arıyor.

Önceki başkan ve şu anki Adalet Bakanı Anna Gallina'nın başkanlığı devam ettirmesine parti içinden gelen tepkilerin ardından Hamburg Yeşiller'de başkanlık yarışı hızlandı.

Maryam Blumenthal'ın başkanlığa adaylığını açıklamasının ardından Türkiye kökenli Hamburg Eyalet Parlamentosu Üyesi (Yeşiller) Sina Demirhan'da başkanlığa aday olacağını açıkladı. 26 yaşındaki Demirhan, amacının Hamburg Yeşiller için başarıya giden yolda liderlik etmek ve partiye güçlü bir ses vermek istediğini söyledi.

Scholz'un adı karışan skandalın kanıtları kayboldu Scholz'un adı karışan skandalın kanıtları kayboldu

Demirhan: Mesajım var

Hamburg için net bir politik vizyonu olduğunu söyleyen Demirhan, ''Gelecekte Hamburg'da başarılı olacağımıza dair mesajım var. Yeşiller ile on yıldır birlikteyim ve partiyi farklı açılardan tanıdım. Bölge temsilcisiydim ve şu anda okul komitesi başkanı olduğum şehir meclisinde oturuyorum. Geçtiğimiz iki yıl boyunca eyalet yönetim kurulunda eyalet seçim sürecinin şekillenmesine yardımcı oldum, seçim programını birlikte yazdım ve Yeşillerin gerçekte nereye gitmesi gerektiği ve Hamburg'da nasıl en güçlüsü olabileceğimiz konusunda birçok duygusal tartışma yaşadım.'' dedi.

Göç geçmişi var

''Çoğunluğu Yeşiller'i tercih etmeyen ilçelerdeki insanların ihtiyaçlarını her gün kendimize sormalıyız'' diyen Demirhan, ''Burada, şehirdeki herkesin uygun fiyatlı bir yaşam alanına ihtiyaç duyması gerektiği iddiasıyla teklifler yapmalıyız. Parti, kendi saflarında çeşitlilik için çabalıyor, bu nedenle göç geçmişi olan bir kişinin başı çekmesi de önemli olacak. Hamburg'daki insanların üçte birinden fazlasının göç geçmişi var ve bunun yönetim pozisyonlarına yansıtılması gerekiyor'' ifadelerini kullandı.