Hamburg Wilhelmsburg Bürgerhaus'da SPD Hamburg Eyaleti Başbakanı Olaf Scholz'un ve delegelerin katılıdığı kurultayda 'Göç ve Çeşitlilik Komisyonu' Başkan yardımcısı ve SPD Milletvekili Şimşek'in girişimiyle yapılan önerge oylandi. Kurultayda çifte vatandaşlık konusunun parti programında yeralması karar kılındı.
 
Alirıza Şimşek,  delegelere hitaben yaptığı konuşmada, Almanya'ya sonradan gelen yada burada yaşayanların hangi vatandaşlığa geçmesi  konusunda bir zorlamaya gidilmesinin kabul edilmez bir durum olduğunu belirterek, göçmenlerin kendilerini Almanya'ya ait hissedebilmeleri için opsiyon modelinin kaldırılması gerektiğini savundu.

 Yapılan oylama sonucunda, Hamburg'da imzalanan çifte vatandaşlığın kabulü ve opsiyon modelinin (23 yaşına kadar göçmen kökenli çocukları iki ülke vatandaşlığından birini seçmek zorunda bırakan uygulama) kaldırılmasına ilişkin  önerge Hamburg eyaleti olarak Bundesrat'a  (Federal Temsilciler Meclisi) gönderilecek ve federal genel seçimlerde SPD'nin seçim programında yer alacak.