Emine SONUGÜR / HAMBURG

Liman manzaralı lüks semt

Kentin lüks semti Neumühlen Caddesi, şehrin en pahalı adreslerinden birisi olarak tanınıyor. Elbe ve liman manzaralı ofisler ve daireler bulunan kentin gözde semti, tam olarak zenginlerin bulunduğu yerdir. Bu semtte bir dolandırıcıya ait kapalı bir garajdan polis pahalı lüks araçları ararda çektirip el koydu.

Araçların taksitleri ödenmedi

Polisten alınan ilk bilgilere göre, lüks arabalar 65 yaşındaki bir adam tarafından kiralandı, ancak taksitler ödenmedi. Bu nedenle polise göre, ilgili kiralama şirketi zimmete para geçirme suçundan adama karşı suç duyurusunda bulundu. Kısa bir süre sonra, yüksek kaliteli araçların çalınmasından sorumlu olan Eyalet Kriminal Dairesi (LKA) 43, Neumühlen'deki kapalı otoparktan araçları bulup tek tek çektirdi.

Toplam yedi araç bir milyon Euro değerinde

Konu ile ilgili edinilen bilgilere göre, müfettişlerin milyonlarca zimmete para geçirme suçundan bir çete grubu araştırdığı belirtildi. Polis, araçların değerini yaklaşık bir milyon Euro olarak tahmin ediyor. İki Ferrari, üç Porsche, bir Mercedes G-Serisi ve bir Bentley. Hepsi yavaş yavaş çekildi. Muhtemelen bir çete tarafından araçların oraya park edilip 65 yaşındakinin üzerine suçu bırakmak istenildiğine işaret ediliyor.