‘Kardeş aile’ projesinin tanıtım toplantısına Hamburgun Çalışma, Uyum ve Aileden sorumlu senatörü Detlef Scheele, Aktıvoli Gönüllülük Fuarı Organizatörü AGFW-Hamburg Direktörü Michael Edele, Kuzey almanyada faaliyet gösteren yaklaşık 70 dernek yöneticisinin yanısıra bürokrat ve medya mensubları katıldı.

 
“SENATÖR SCHELLE PROJE HAKKINDA BİLGİLENDİRİLDİ”

Tanıtım toplantısının açılış konuşmasını AGFW HAMBURG Direktörü Michael Edele yaptı. Daha sonra Hamburg Aile ve Sosyal Politikalar Senatörü Detlef Scheele söz alarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yapılan hizmetleri kısaca anlattı.

“KARDEŞ AİLE”

Bu yıl Handelskammer Börsensaal de düzenlecek olan 2013 Gönüllülük Fuarı kapsamında organize edilen toplantıda söz alan Senatör Scheele ‘Gönüllülük kavramının kendileri için çok büyük bir anlam taşıdığını ifade ederek başladığı konuşmasında, bu yıl organize edilecek fuarda yaklaşık 160 Projenin sergileneceğini, ayrıca fuara 6000 dolayında katılımcı beklenildiğinin ön görüldüğünü belirtti. Senatör Scheele, sosyal sorumluluk projelerinden en önemli beklentilerinden birisinin, Hamburg eyaleti olarak ulaşamadıkları Göçmen kökenli hamburglulara ulaşıp, onların toplumla daha rahat bir iletişim halinde olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.’ Tanıtım toplantısında Partner Familie proje koordinatörü Dr. Nida Serttaş kürsüye davet edilerek projeleri hakkında katılımcılara bilgi verdi. Dr. Serttaş, projeye başladıklarında açıkcası bu kadar ilgi beklemediklerini, projenin bu yıl tekrar kabul edilerek Partner Familie II adıyla çalışmalarına devam ettiğini belirtti. Dr.Serttaş, şuanda Projelerinde 50 farklı kültürden 300 kadar aktif katılımcı bulunduğunu, bu sayının her geçen gün arttığını ifade etti. Proje kapsamında katılımcılarda gözlemledikleri en önemli gelişmelerden birisinin Gönüllülük kavramı olduğunu belirten Serttaş, şuanda proje kapsamında tamamen gönüllülük esasına göre ayın belirli dönemlerinde, çocuklar ile kitap okuma, ebru boyama kursları, müze ziyaretleri gibi aktiviteler yaptıklarını ifade etti.

Kuzey Almanya genelinde 160 projeden sadece 4 tanesinin tanıtıldığı etkinlik, Aktivoli Gönüllülük Fuarının tanıtılmasıyla sona erdi.